“STEM’de Kadın” Uluslararası Forumu’nun açılışı Ankara’da yapılacak

Ankara, 11 Aralık 2023 tarihinde “STEM’de Kadınlar” Uluslararası Forumu’nun açılışına ev sahipliği yapacak.

Ankara 7.12.2023 08:38:00 0
“STEM’de Kadın” Uluslararası Forumu’nun açılışı Ankara’da yapılacak

Ankara, 11 Aralık 2023 tarihinde “STEM’de Kadınlar” Uluslararası Forumu’nun açılışına ev sahipliği yapacak. Kadın Girişimlerini Destekleme ve Geliştirme Vakfı “Nükleer Alanda Kadınlar Derneği-Rusya”, Nükleer Alanda Kadınlar-Türkiye (NÜKAD) olarak bilinen “WiN Türkiye” ve Uluslararası Sanayi ve Teknolojide Kadınları Destekleme ve Geliştirme Konseyi’nin desteğiyle düzenlenen forum, 15 Aralık 2023’te Rusya’da sona erecek.

Uluslararası Forum, teknoloji, endüstri, bilim, nükleer enerji ve uygulamalar alanında Rusya ve Türkiye’deki kadın uzmanlar arasında diyalogun geliştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Forum çerçevesinde kadın uzmanların mesleki gelişimi, genç neslin STEM’e (fen, teknoloji, matematik ve mühendislik) dahil edilmesi, yüksek teknoloji endüstrilerinde cinsiyet dengesinin sağlanması amacıyla kadınların yararına yönelik projeler ve girişimler için en iyi uygulamaların sunulması da hedefleniyor.

Uluslararası araştırmalar, ileri teknoloji alanında kadınların yeterince temsil edilmemesi nedeniyle STEM alanlarında cinsiyet eşitsizliğinin bulunduğunu ortaya koyuyor. Nükleer Alanda Kadınlar Derneği-Rusya, beş yılı aşkın süredir teknoloji şirketlerindeki kadın uzmanları rol model olarak sunmayı amaçlayan uluslararası projeler de dahil olmak üzere çeşitli projeler yürütüyor. Çok sayıda Türk şirketi ve profesyonel kadın toplulukları ve dernekleri, sürdürülebilir kalkınma ve kadınların bilim ve teknolojinin gelişimine eşit katılımının sağlanması politikasını destekliyor. Forum, Türkiye ve Rusya’daki kadınlar arasında etkili etkileşim ve karşılıklı fayda sağlayan ortaklık için bir iletişim platformu olma niteliği taşıyacak.

“Rossotrudnichestvo” Federal Ajansı’nın Ankara’daki temsilciliğinde düzenlenecek olan “STEM’de Kadın” Uluslararası Forumu, yüksek teknoloji sektörlerinden kadın uzmanları, Uluslararası Sanayi ve Teknolojide Kadınları Destekleme ve Geliştirme Konseyi temsilcileri ile önde gelen Rus ve Türk endüstri şirketlerinin başkanlarını, kamu kuruluşları, bilim kurumları ve üniversitelerin temsilcilerini bir araya getirecek.

Uluslararası Forum’un ilk etkinliği “Küresel iş birliği: Modern dünyada kadın gündemi” başlıklı genel oturum olacak.  Oturumda, farklı ülkelerden uzmanlar, sosyal refah, bilimsel ve teknolojik gelişim ve ilerici çözümlerin uygulanması amacıyla kadın uzmanlar arasında uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve gençlerin mühendislik ve teknik uzmanlık alanlarına katılımı konularını gündeme getirecek.

Forum programında “Yeni Liderlik: Yeni Normal Koşullarında Bilim ve İş Dünyası Aracılığıyla Teknoloji ve Enerjinin Teşvik Edilmesinde Kadın Uzmanlar” başlıklı bir Açık Diyalog da yer alacak.

Forum, kadınların mesleki gelişimi için deneyim ve en iyi uygulamaların paylaşılması, kadınların çıkarlarına yönelik kurumsal programların uygulanması ve çeşitli sosyal ve ekonomik alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi için bir platform olacak.

Video konferans yoluyla bağlanma imkânı ile hibrit formatta düzenlenecek olan foruma dinleyici ve konuşmacı olarak sanayi ve teknoloji şirketlerinden uzmanları, profesyonel kadın toplulukları ve derneklerinin temsilcilerini, kadınların yararına insani projeler yürüten kuruluşlar, bilimsel enstitüler ve diğer ilgili kuruluşların temsilcileri katılabilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu foruma https://forms.gle/dKgFYwnAaBqfQzRCA linki üzerinden ön kayıt yaptırmak suretiyle katılmak mümkün olacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19