STRESLİ İŞ YAŞAMI VERTİGO YAPIYOR

Uzmanlar Baş dönmesi şikayetine bağlı olarak meniere hastalığı teşhisi koyduğumuz kişiler genellikle, yoğun stresle çalışan borsacı, bankacı, avukat ya da üst düzey şirket yöneticiler oluyor” diyor.

24.01.2014 11:24:41 0
STRESLİ  İŞ YAŞAMI  VERTİGO YAPIYOR
Baş dönmesi anlamına gelen vertigoya bağlı gelişen meniere hastalığı toplumda sık görülüyor.Uzmanlar  sorunda yoğun ve stresli iş yaşamının önemli bir etken olduğunu söylüyor.“Baş dönmesi şikayetine bağlı olarak meniere hastalığı teşhisi koyduğumuz kişiler genellikle, yoğun stresle çalışan borsacı, bankacı, avukat ya da üst düzey şirket yöneticileir oluyor” diyor.

Baş dönmesi ve dengesizliğe yol açabilecek pek çok farklı hastalık olabileceğini belirten Uzmanlar, bunları; “İç kulak hastalıkları, nörolojik ve psikiyatrik rahatsızlıklar en sık karşılaştığımız nedenlerdir” diye özetliyor.

Baş dönmesi rahatsızlığı olarak bilinen "Vertigo" önlem alınmadığı takdirde ileride ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu vertigo ile ilgili merak edilenleri Artuklu Haber`e yanıtladı. 
Artuklu Haber Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vertigo toplumda sık olarak zannedilenin aksine bir hastalık olmayıp bir hastalığın belirtisidir. Vertigo kişinin kendisinin ya da etrafının hareket etme ya da dönme hissidir. Vertigo’nun şiddeti de durumun nedenine ve zamanına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Bu his çok hafif olup zorlukla fark edilebilir veya çok şiddetli olup ayakta durmayı bile zorlaştırabilir.Vertigo atakları birkaç saniye veya saatler hatta günlerce sürebilir. Bununla birlikte bulantı kusma ve dengesizlik hissi beraberinde olabilir.
Vertigo neden kaynaklanır? Vertigo sıklıkla iç kulakta yerleşmiş denge merkezindeki bir problemden kaynaklanır. Orta kulak enfeksiyonlarında da başdönmesi görülebilir. Kulakla ilgili vertigoya bulantı, kusma gibi yakınmalar da eşlik edebilir. Bununla birlikte beyinle ilgili ve gözle ilgili problemler de denge kaybına neden olur.
En sık nedenleri; Benign pozisyonel vertigo; ani baş hareketleri ile vertigo tetiklenir.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19