SÜLEYMAN BÖLÜNMEZDEN TARİHİ ÇAĞRI!

Mardinspor onursal başkanı ve Ünlü İşadamı Süleyman Bölünmez'den tarihi çağrı.

Mardin 7.08.2014 14:02:31 0
SÜLEYMAN BÖLÜNMEZDEN TARİHİ ÇAĞRI!

Mardinspor onursal başkanı Süleyman Bölünmez’den tarihi çağrı:

1997-2007 yılları arasında Mardinspor’un başkanı olan M-Oil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Bölünmez, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Süper Lig’de temsilcisi bulunmamasının iki bölgeye de yakışmadığını ifade etti. Elazığ’ın da küme düşmesiyle Doğu’nun ligde temsilcisi kalmazken, 9 ilin bulunduğu G.Doğu’dan Süper Lig’de sadece batıya en yakın şehir olan G.Antep var. 
HALEN Onursal Başkanı olduğu Mardinspor’u 3. Lig’den alarak şimdiki adı PTT 1. Lig’e kadar çıkaran Bölünmez, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

‘MAALESEF KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR’

“DİYARBAKIR, Van, Malatya, Erzurum, Siirt, Süper Lig tecrübesi yaşamış kulüpler. Mardinspor’u 3. Lig’den Bank Asya 1. Lig’e çıkardık. Milletvekili seçilmemin ardından yapılan haksız eleştiriler nedeniyle Mardinspor başkanlığını bırakmak zorunda kaldım. ‘Buyrun saha sizin’ dedim ama kimse sahip çıkmadı. Takım şu anda Bölgesel Amatör Lig’de. Ama kimse sahip çıkmıyor. 
TÜM iş adamları, sivil toplum örgütlerinin ve taraftarların bunun için ellerini taşın altına koyması lazım. Ancak burada kim başkan seçilirse, kulübe onun takımı olarak bakılıyor. Takım başarılı olursa bu başkana mâl ediliyor. Halbuki o başarı şehrin de başarısı. Görev yaptığımız dönemde Mardin turizmine de katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum.

HERKESİN birlik olması lazım. Bu sadece Mardin için değil ve tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımları için geçerli.

‘TFF DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR’

Bizim bölgemizin takımlarının bir Akhisar’dan bir Balıkesirspor’dan ne eksiği var. Neden onlar gibi Süper Lig’de yer almasınlar, kalıcı olmasınlar. Fakat bu iş sadece bir belediye, sadece bir valilik, sadece tek bir kişinin sırtında olmaz. Futbol Federasyonu alt liglerdeki takımlara ciddi anlamda destek oluyor. TFF elinden geleni yapıyor ancak karşısında ciddi bir yönetim bulamıyor. Doğu kulüplerinin iyi niyetli kişilerce yönetilmiyor.”

ÖZÜR DiLiYORUM’

SÜLEYMAN Bölünmez, 2005-06 sezonunda Mardinspor Başkanı iken Antalya maçını yöneten hakem Mithat Kamil Biricik ile yaşadığı olayla ilgili olarak da samimi açıklamalarda bulundu. O tatsız anıyı senelerdir unutamadığını ifade eden Bölünmez “Hakem camiasıyla çok yakın ilişkileri olan bir başkan olarak o kardeşimizden ve tüm hakemlerden özür diliyorum.

İNANIYORUM kendisi de bunu bir spor karşılaşması içindeki bir tatsız anı olarak bırakmıştır. Sporda kin-nefret yoktur. Sahada mücadele ederken kavga edip maç bitiminde sarmaş dolaş olan sporcuları görüyoruz. Bunun da bu şekilde algılanması gerekli diye düşünüyorum” dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90