SULUOVA ÖNEMLİ BİR YATIRIMA DAHA KAVUŞUYOR

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce hibe yoluyla desteklenen Seferağa Süt Konsantre Üretim Tesisinin temel atma törenine katıldı.

15.10.2015 17:16:55 0
SULUOVA ÖNEMLİ BİR YATIRIMA DAHA KAVUŞUYOR

Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce hibe yoluyla desteklenen Seferağa Süt Konsantre Üretim Tesisinin temel atma törenine katıldı.

Suluova Organize Sanayi Bölgesinde gerçeklesen törene ayrıca Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin bir konuşma yaparak, TKDK olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Temeli atılacak olan tesis hakkında bilgiler aktaran Sezgin, Seferağa Süt Konsantre Üretim Tesisinin tamamlandığında günlük 70 ton süt işleme kapasitesine sahip olacağını ve tesiste yağsız ve tam yağlı koyulaştırılmış süt ve kreme üretimi yapılacağını ifade etti. Fabrikanın Avrupa Birliği standartlarında üretim yapacağını da vurgulayan Sezgin, yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak olan tesis için TKDK olarak 3.8 milyon TL’lik bir hibe vereceklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Seferağa Süt ve Gıda Mamulleri Firması adına bir yetkili konuşma yaparak, fabrikanın özellikleri hakkında bilgi aktardı. Suluova Belediye Başkanı ve Suluova OSB Başkanı Fatih Üçok ise, temeli atılacak tesis ile Suluova ilçemizde önemli bir istihdam sağlanacağını belirterek, Suluova’nın tarım ve hayvancılık alanında her geçen gün daha ileri seviyeye geldiğini ifade etti.

Törende son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Devletimizin, Hükümetimizin kırsal alanda gelişimin sağlanması için önemli çalışmaları var. Bu kapsamda başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Bölge Kalkınma Ajanslarımız ve İl Özel İdarelerimiz çeşitli projeler yürütüyorlar. Bu kurumlarımızdan birisi olan TKDK İl Koordinatörlüğümüz bugün burada önemli bir projenin hayata geçmesine vesile oluyor. Kırsal alanlarda yapılan kalkınma hamleleri, geniş kesimleri olumlu yönde etkilediği için oldukça önemlidir. Yapılan bu çalışmalar neticesinde kırsal alanda istihdam artacak, genç nüfus iş bulacak ve bu durum köyden şehre göçün önünü alacaktır. TKDK Avrupa Birliğinden gelen kaynakları etkin bir şekilde kullanarak bölgelerin özelliklerine uygun yatırımlar için finansman sağlıyor. Temelini atacağımız tesis için Suluova’nın seçilmesi de oldukça anlamlıdır. Suluova, ilçemiz son yıllarda kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektörden de bir çok yatırım almaya başlamıştır.

Bölgenin tarım ve hayvancılığa uygun yapısı da bu durumu olumlu yönde etkilemektedir. Bu yatırım ayrıca hayvancılıkta oldukça iyi bir seviyede olan Suluova’da ve ilimizde TKDK tarafından süt üretimine yönelik desteklenen ilk tesis olma özelliği taşımaktadır. Bu tesis diğer yatırımcılarımıza da örmek teşkil edecektir. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyor, fabrikanın yatırımcı aileye, Suluova’ya ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” 

Konuşmaların ardından Seferağa Süt Konsantre Üretim Tesisinin temeli Vali İ. Halil Çomaktekin ve protokol üyelerince atıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04