Sürekli ayakta çalışanların bekleyen risk: varis
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Yeniocak, yaş ve kiloya bağlı olarak varis görülme olasılığının arttığını, sürekli ayakta çalışanların, topuklu ayakkabı giyen kadınların risk altında olduğunu söyledi.
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Yeniocak, yaş ve kiloya bağlı olarak varis görülme olasılığının arttığını, sürekli ayakta çalışanların, topuklu ayakkabı giyen kadınların risk altında olduğunu söyledi.
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Yeniocak, özellikle kadınların “korkulu rüyası” olan varis hastalığı ve tedavi yöntemlerini anlattı. Öğretmenlik, tezgahtarlık, berberlik, garson gibi uzun süre ayakta kalmayı gerektiren meslek gruplarının risk altında olduğunu ifade eden Opr. Dr. Abdullah Yeniocak, kilonun ve topuklu ayakkabının risk faktörünü artırdığına işaret ederek, “Cinsiyet, varis oluşumunda çok önemli etkendir. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre 3-4 kat daha fazladır. Kadınlarda sık görülme nedeni hormonların etkisi ve gebeliktir” dedi.
ERKEN ÖNLEM ALINMALI
Erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yapan Op. Dr. Yeniocak, estetik bir sorun gibi görülse de varisin, erken dönemde önlem alınmadığında zor iyileşen yaralara, nadir de olsa damarlardaki kanın pıhtılaşmasına neden olabildiğini dile getirdi.
Opr. Dr. Yeniocak, varisten korunmak için; “uzun süre ayakta kalmaktan kaçınma, hamilelikte düzenli koruyucu varis çorabı giyilmesi, düzenli yürüyüş yapma, bol hareket, akşamları yarım saat bacakları yukarı kaldırarak yatma, sıcaktan kaçınma, bacakları soğuk suyla yıkama, hormon ilaçlarından kaçınma, kilo almama gibi” tavsiyelerde bulundu.
Varis tedavisine karar vermeden önce mutlaka bir kalp damar cerrahı uzmanının görüşünün alınması gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Yeniocak, varis hastalığının tanısı için ayakta Doppler ultrasonografi yapılması gerektiğini belirterek, “Varis tedavisi kişiden kişiye değişmekle birlikte, gelişen teknoloji ile daha da kolaylaştı” bilgisini verdi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN
-
1
HAFSANUR SANCAKTUTAN BOĞAZİÇİ MARKA ZİRVESİ’NDE GENÇLERLE BULUŞTU
-
2
Ömür Gedik ve Gülden Karaböcek Sahneyi Salladı
-
3
ANKARA İTFAİYESİ TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
-
4
GÖKHAN ÇELİK;''TURİZM'DEN ŞİKAYET ALAN İLLERİN BAŞINDA MARDİN GELİYOR''
-
5
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
6
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
7
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
8
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
9
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
10
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
11
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



