SURİYE SINIRINDAKİ OKULLARDA TELAFİ EĞİTİMİNE BAŞLANDI

Mardin`in Kızıltepe İlçesinin Suriye sınırına yakın 27 köy okulunda terör saldırılarından dolayı eğitime ara verilmişti. Şimdi ise terör saldırısının yaşanıldığı, 2 kişinin şehit olduğu ve 12 kişinin yaralandığı ilçeye bağlı Taşlıca Mahallesi?nde, telafi

Mardin 20.11.2019 11:25:46 0
SURİYE SINIRINDAKİ OKULLARDA   TELAFİ  EĞİTİMİNE  BAŞLANDI

Mardin'in Kızıltepe İlçesinin  Suriye sınırına yakın 27 köy okulunda terör saldırılarından dolayı eğitime ara verilmişti. Şimdi ise terör saldırısının yaşanıldığı, 2 kişinin şehit olduğu ve 12 kişinin yaralandığı ilçeye bağlı Taşlıca Mahallesi’nde, telafi eğitimine başlandı.

 

Taşlıca Mahallesi  ortaokul ve ilkokulunda telafi eğitimleri başlayan öğrencilere, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin ÇAM destek ziyaretinde bulundu. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin ÇAM’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ASLAN da eşlik etti. Öğrencilerle birebir ilgilenen ÇAM, onlara eğitim hayatında başarılar diledi.

 

ÇAM: “Ülkemizde ilk defa karnesiz ara tatil dönemi başladı. Barış Pınarı Harekatı sırasında ilçemizin Suriye sınırındaki bazı mahallelerinde havan saldırıları oldu. Burada iki vatandaşımız şehit oldu ve yaralılarımız vardı. Devlet olarak yavrularımızın can güvenliği en önemli hususumuz olduğu için bu bölgede okulları tatil etmiştik. Bu ara dönemden istifade ederek yavrularımızın eğitimden eksik kalmaması için bir haftalık telafi eğitime başladık. Bütün öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz ile birlikte öğrencilerimizin eğitimden eksik kaldıkları süreyi bir haftalık ara tatili ile gidermek istiyoruz.” dedi.

 

Öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği ziyarette mahalle halkını da unutmayan ÇAM, PKK/YPG'li teröristlerin havanlı saldırısı sonucu yaralanan vatandaşımız Mehmet Korkut’u da evinde ziyaret etti.

 

Devletimizin kararlığıyla bu tarz üzücü olaylar söz konusu olmayacaktır diyen ÇAM: “ Bizler de Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Kaymakamlığı olarak yavrularımızın hem sosyal hayata adaptasyonunu sağlayabilme hem de eğitimdeki istek ve arzularını yerine getirebilme noktasında var gücümüzle çalışacağız. Sizi size, sizi Allah’a emanet ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88