Tarih: 11.06.2013 11:29

Suriyeli Sığınmacı sayısı 198 bin 818

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bugün itibarı ile Türkiye`de kamplarda, çadır kentlerde ve konteynerlerde kalan Suriyeli sığınmacıların sayısının 198 bin 818 olduğunu söyledi.

Atalay, Başbakanlık Merkez Bina`da gerçekleştirilen Suriye Koordinasyon Kurulu Toplantısı`nın açılışında yaptığı konuşmada, iki haftada bir Türkiye`de bulunan Suriyeli sığınmacıların konaklamaları ve hizmetlerine ilişkin toplantı yaptıklarını anımsattı.

Güvenlik ve hizmetler açısından bütün konuların değerlendirildiğine işaret eden Atalay, "Bugün itibarı ile bizim kamplarımızda kalan, çadır kentlerde, konteynerlerde Suriyeli sığınmacı sayısı 198 bin 818`dir. Bildiğiniz gibi bunun dışında kamplarda kalmayan, şehirlerimizde kalan ve sayısı yüz binin üzerinde olan yine Suriyeli misafirlerimiz var. Türkiye olarak en uzun sınır komşumuz olan ülke Suriye. Ülkemize gelen Suriyelilere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.  

Atalay, kamplardaki organizasyonların çok iyi olduğunu ifade ederek, "Çocukların eğitimi, hastaların, yaralıların tedavisi gibi bütün hizmetleri çok başarılı şekilde yürütüyoruz. Burada da İçişleri Bakanlığ, Dışişleri Bakanlığı, güvenlik birimlerimiz, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kızılay ve ilgili diğer kurumlarımız, AFAD`ın koordinasyonunda bu işleri en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Kamplarda ve Suriyeli sığınmacıların bulundukları alanlarda bir sorun bulunmadığını, olması durumunda ise koordinasyon kurulu toplantısında değerlendirdiklerine dikkati çeken Atalay, bütün dileklerinin Suriye`deki sorunların bitmesi ve misafirlerin kendi evlerine sağ salim dönmeleri olduğunu belirtti.

Türkiye`nin Suriye`deki olayların sona ermesi yönünde çalışmalarının sürdüğünü anlatan Atalay, toplantının esas hedefinin ise sınırın Türkiye tarafında olan misafirlerin barınmaları, iaşeleri, eğitimleri, sağlıkları ve bütün hizmetlerinin yürümesi için olduğunu kaydetti.

 Ancak Güneydoğu illeri başta olmak üzere,Tüm Türkiye`de kaçak yollardan girererek,kaçak olarak yaşamlarını sürdüren veya Türkiyedeki Akrabalarının yanına sığınarak yaşam savaşı veren suriyeli olduğu ifade ediliyor.
Özellikle Güneydoğu illerine kaçak yollardan girerek Çeşitli işlerde çalışan ve barınma imkanı bulamayan Suriyelilerin Dilencilik yaptığı,Kimilerinin ise ucuz işler bularak,HamallıkiTemizlik ve inşaat işlerinde çalışmakta olduklarını,Artuklu haber olarak tespit ettik.
 
 
 
ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —