SURİYELİ SIĞINMACILARA 50 BİN LİRALIK GİYECEK YARDIMI

Ramazan Bayramını Midyat`taki çadır kentte geçirecek 2 bin 500 Suriyeli sığınmacıya Midyat Belediyesi tarafından giyim yardımı yapıldı.

Polisiye Haberler 9.08.2013 22:08:04 0
SURİYELİ SIĞINMACILARA 50 BİN LİRALIK  GİYECEK YARDIMI

Ramazan Bayramını Midyat`taki çadır kentte geçirecek 2 bin 500 Suriyeli sığınmacıya Midyat Belediyesi tarafından giyim yardımı yapıldı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye`ye sığınan ve Midyat`taki Çadır Kentte barınan Suriyeli mültecilere Midyat Belediyesi bayramlık giyim eşyası yardımında bulundu.

   Midyat Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş ve Satın Alma Müdürü Faik Teomay, çocuk, bayan ve erkekler için; pantolon, tişört, gömlek ve ayakkabıdan olaşan 50 bin TL`lik giyim yardımını çadır kentteki yetkililere teslim etti. Yardımlar, kamptaki görevliler tarafından ailelere dağıtılıyor.

   Ramazan Bayramı dolayısıyla Midyat`taki çadır kentte kalan Suriyeli mültecilere giysi yardımı yaptıklarını söyleyen Midyat Belediye Başkanı  Şehmus Nasıroğlu, "Ülkemize sığınan Suriyeli mülteci kardeşlerimize her hususta yardım ve desteği yapıyoruz. Ülke olarak medeniyetimiz ve tarihi bağlarımızın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluk bilinciyle insani yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyeli kardeşlerimize gömlekten pantolona, çocuk elbiselerinden ayakkabıya her türlü giyecek yardımı yaptık. Bu, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın da bir gereğidir. Bu insanlar mazlum, zulme uğramış. Bizim dinimizde mazluma el uzatmak vardır. Kamp dışında biz zaten yılın her ayında yoksul ailelerimize çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Fakat Ramazan ayında ulaşabildiğimiz kadar fazla aileye ulaşarak onları sevindirebilmek için mücadele ediyoruz." diye konuştu 



ARTUKLU HABER AJANSI-MİDYAT-MARDİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00