SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM

Midyat Belediyesi Akçakaya Mahallesi`ndeki, Midyat Geçici Konaklama merkezi`ne yerleştirilen Suriyeli sığınmacı vatandaşlara hazır giyim yardımında bulundu.

Polisiye Haberler 29.01.2014 09:53:52 0
SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM

Midyat Belediyesi Akçakaya Mahallesi`ndeki, Midyat Geçici Konaklama merkezi`ne yerleştirilen Suriyeli sığınmacı vatandaşlara hazır giyim yardımında bulundu.

  Midyat Belediyesi Suriyeli sığınmacılar için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan 650 sığınmacıya hazır giyim kıyafeti dağıttı.

    Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yapılan yardımlar dolayısıyla yaptığı açıklamada, Suriye`de yaşanan dramın herkesi çok derinden etkilediğini belirtti. Nasıroğlu, “Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize ne yapsak azdır. Belediyemizin imkanları ölçüsünde daha önce de çeşitli zamanlarda yardımlar yaptık. Bu kapsamda yardımlarımız sürekli yapılmaktadır. Misafirlerimizin rahat olması için elimizden gelen çabayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sonuçta mağdur bir halk var. ”dedi.

    Belediyenin araçlarıyla topladıkları yardım malzemelerini kampa getiren Belediye Başkan Yardımcısı Cazım Aslan, İnsan Kaynakları ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Şehmus Gümüş, Satın Alma Müdürü Faik Teomay, Belediye Meclis Üyesi Latif Arslan, belediye personeli yardım malzemelerini kampın, AFAD ve Türk Kızılay’ın lojistik birimine teslim ettiler.

   Burada açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cazım Aslan ise, Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu’un direktifleri doğrultusunda bu yardımların yapıldığını belirterek, “Suriyeli vatandaşlara evlerindeki gibi rahat etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak halk ve sivil toplum kuruluşların zaman zaman çeşitli yardımlar yapılıyor.  Biran önce Suriye deki iç savaşın sona ermesini arzuluyoruz. Suriye deki yanan ateşin bir an önce son bulmasını istiyoruz”

 Midyat’taki Geçici Konaklama Merkezi’nde yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli barınıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MİDYAT/MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04