SÜTAŞ ÜRÜNLERİNİ BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATILDI

Dünyaca Ünlü Change Org.Sitesinde Sütaş Ürünlerini Boykot Kampanyası başlatıldı.

Ekonomi 9.07.2014 10:52:37 0
SÜTAŞ ÜRÜNLERİNİ BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATILDI

Dünyaca Ünlü iimza kampanyası sitesi Change Org.Sitesinde Sütaş Ürünlerini Boykot Kampanyası başlatıldı.Dünyanın önde gelen imza kampanyası sitelerinden biri olan Change.org sitesinde Nihat Saylan isimli bir vatandaş tarafından,İşçi haklarına saygılı davranmadığı gerekçesiyle,Sütaş Ürünlerini Boykot Kampanyası başlatıldı.

Nihat Saylan isimli vatandaş tarafından başlatılan Kampanyada:

SÜTAŞ ÜRÜNLERİNİ TÜKETMİYORUZ! TÜKETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANIYORUZ!

Tekgıda-İş sendikasının bir süreden beri örgütlenme faaliyeti yürüttüğü süt ve süt ürünleri üretici firmalarından SÜTAŞ, sendikalı olmak isteyen çalışanlarına baskı uygulamaya devam etmektedir.

Çalışanlarını tehdit ederek e-devlet şifrelerini vermeye zorlayan SÜTAŞ işvereni, sendika üyesi işçileri haksız bir şekilde işten çıkarmış, bunla da yetinmemiş işyeri önündeki direniş alanına hayvan gübresi dökerek gözdağı vermiştir. Son olarak da işçilerle jandarmayı karşı karşıya getirerek buradaki mücadeleyi engellemeye çalışmaktadır.

SÜTAŞ işvereni, Tekgıda-İş sendikasının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen, işçilerin örgütlenme özgürlüklerini ihlal etme konusundaki tavrında ısrar etmiştir. SÜTAŞ işvereni, bugüne kadar sendikalı oldukları gerekçesiyle 27 çalışanının işine son vermiştir. İşten çıkarılan işçilerin, Aksaray ve Bursa Karacabey fabrikaları önündeki direnişi devam etmektedir.

SÜTAŞ işçileri, uzun süreli çalışma saatlerinin düzenlenmesini, ücretlerin iyileştirilmesini, kısacası sendikalı ve toplu sözleşmeli bir çalışma hayatı talep etmektedir. Bu nedenle, Anayasal hak ve özgürlüklerini kullanarak sendikaya üye olmuşlardır.

Bizler, SÜTAŞ işçileriyle dayanışmamızı sürdüreceğimizi ve bu amaçla;  bugünden itibaren SÜTAŞ ürünlerini tüketmeyeceğimizi ve boykot edeceğimizi duyuruyoruz! Bunun yerine sendikal haklara saygılı ve örgütlü olunan firmaların ürünlerini tercih edeceğiz.

SÜTAŞ işçilerinin haklı ve meşru mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, SÜTAŞ işverenini anayasal hak ve özgürlüklere saygı göstermeye çağırıyoruz.

SÜTAŞ işçilerinin hak alma mücadelesine yönelik baskı ve şiddetten vazgeçilmeli, jandarma müdahalesine derhal son verilmelidir.

SÜTAŞ işçileri, sendikal haklarına kavuşana ve işten atılan işçiler iş başı yapana kadar #SütaşaBoykot``Denilerek vatandaşların açılan imza kampanyasına destek vermeleri istendi

 

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

   ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40