TIBBİ SEKRETERİN TAŞERON SORUNU

Tıbbi Sekreterler,Hükümet`ten Atama sorunlarının çözümü için açıklama bekliyor.Yıllarda atama sorunu yaşayan Tıbbi Sekreterler,Mağduriyetlerinin çözümü için Hükümet`ten destek bekliyor.

24.03.2016 13:40:02 0
TIBBİ SEKRETERİN TAŞERON SORUNU

Tıbbi Sekreterler,Hükümet'ten Atama sorunlarının çözümü için açıklama bekliyor.Yıllarda atama sorunu yaşayan Tıbbi Sekreterler,Mağduriyetlerinin çözümü için Hükümet'ten  destek bekliyor.

Ülkemizde yıllardan beri var olan taşeron sorunu devlet politikalarının yanlış uygulanmasıyla ülkemizde okuyan gençlere büyük zararlar vermektedir.Bu zararlara maruz kalan kalan birçok bölüm vardır.Bu bölümlerin En başında TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK gelmektedir.2013 yılında yürülüğe giren 2013/8 sayılı genelgede adeta bu bölümün mağduriyetini doruk noktasına çıkarmıştır.Sağlık bakanlığı daha önceden de var olan taşeron genelgelerini 2013/8 sayılı taşeron genelgesinde birleştirerek taşeronu ve kapsamını dahada geliştirdi.

TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK bölümünü bu genelgeye ekleyerek tıbbi sekreterlik okuyan gençlerin dahada mağdur olmasına neden oldu. 2013/8 saylı genelgeye göre hastanelere yapılacak olan hizmet alımları (taşeron alımı) nda öncelik TIBBİ SEKRETERLER verilmiştir.Fakat bakanlık bu genelgeye neden sadece sağlık bölümlerinden tıbbi sekreterliği ekledi?Neden diğer sağlık bölümleri eklenmedi? Neden her ne kadar sağlıkçı olsalarda taşerona uygulanan şartlara tabbi tutulacak dendi? Bu Tıbbi sekretrleri küçük düşürmüştür, diplomalarımızın önemini ve atamalarımızı olumsuz etkilemiştir.Bakanlık bu uygulamayla bizi taşeron şirketlerine emanet etmiş ve bu alımları kontol etmeyerek bizim işsiz kalmamıza neden olmuştur.2014 öncesi atamalarda kadro verilen 3.bölüm ve ortalama 2500 atama verilen bu bölüm 2014 kpss puanıyla henüz 254 kişi alınmış ve atamalarda 3.bölüm olanTIBBİ SEKRETERLİK bölümü 12.sıralar gerilemiştir.Şuan 85 panla atam beklemekyen arkadaşlar bulunmaktadır. Şimdi Bakanlığa sormak istediğimiz bir kaç soru var: 1-2013/8 sayılı genelgeye eklendik öncelik bize verildi, peki neden bu alımlardan haberimiz bile olmuyor ve neden başvuru yapmamıza rağmen biz alınmıyoruz? 2-Tıbbi sekreterlik bölümü olmasına rağmen neden Tıbbi sekreterlik sertifika kursları açıldı? 3-Diplomalı okumuş eğitimli kişiler varken ve sayıları 70 binden fazla olan gençler işe alınmayıp hastanelere 2 aylık sertifakalı taşeronlarla neden dolduruldu? 4-Madem bizleri Atamayla almadınız neden bizlere iş olanakları sağlamayıp açık öğerimde tıbbi sekreterlik bölümü açtınız ve neden bu bölümde yığılmaya sebep oldunuz? 5-Şimdide bizi almadığınız hastanelerdeki bizim işimizi yapan 2 aylık sertifika sahibi taşerona kadro verecekseniz.Peki Bizim için ne yapacaksınız bu kadar mağduriyetten sonra? 6-Sayın müezzinoğlu katıldığı bir TV programında 10 bin taşeron alacaklarını bildirdi.Peki madem bunlara kadro verdiniz neden birdaha taşeron alıyorsunuz? Tıbbi sekreterlik alımları ihtiyaca göre alınıyor diyen bakana soruyoruz bizde, peki neden bu alacağınız taşeronlar hep Tıbbi sekreterlerin işini yapıyor. 7-Tıbbi sekreterleri taşerona kurban ettiniz şimdi bizim durumumuz ne olacak? ... Şimdi bizleri bu kadar mağdur edenlere soruyoruz bize yapılan bu haksızlıklar doğru mu yanlış mı? Yanlışsa suzarız ama doğruysa susmuyor hakkımızı sonuna kadar aramak bizim en doğal hakkımız. Şimdide bakanlıktan bir açıklama bekliyoruz:

BİZİM YERİZE TAŞERON ALDINIZ ÇALIŞTIRDINIZ PEKİ BİZ NE OLACAZ BİZİM İÇİN BİR ÇALIŞMA VAR MI?


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04