TIBBİ SEKRETERLER ASM`LER DE DE TIBBİ SEKRETER ÇALIŞTIRILMASI YÖNÜNDE GENELGE YAYINLANMASINI İSTİYORLAR

Yıllardır İstihdam mücadelesi veren Tıbbi Sekreterler,Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017/06 sayılı Genelge ile 2010/32 Sayılı Halkla İlişkiler Personeli ve Tıbbi Sekreter İstihdamına İlişkin 2010/32 Sayılı Genelge`nin uygulanmasına yönelik Genelg

19.04.2017 09:16:47 0
TIBBİ SEKRETERLER ASM`LER DE DE TIBBİ SEKRETER  ÇALIŞTIRILMASI YÖNÜNDE GENELGE YAYINLANMASINI İSTİYORLAR

Yıllardır İstihdam mücadelesi veren Tıbbi Sekreterler,Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017/06 sayılı Genelge ile 2010/32 Sayılı Halkla İlişkiler Personeli ve Tıbbi Sekreter İstihdamına İlişkin 2010/32 Sayılı Genelge'nin uygulanmasına yönelik Genelgesini sevinçle karşıladılar.Tıbbi Sekreterler ancak bunun yeterli olmadığını belirterek aynı Genelgenin ASM'ler için de yayınlanmasını beklediklerini belirtiyorlar.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017/06 sayılı 81 il Valiliğine gönderilen Genelge ile ;

 '' Diğer taraftan, hastanelerimizde otomosyon, veri kayıt girişleri ve benzeri bilgisayarla yürütülen işlemler için genellikle bu alanda sertifika sahibi kişiler arasından seçilen personel, hizmet alımı yolu ile istihdam edilerek çalıştırılmaktadır. Ancak hastanelerin sağlık hizmeti veren kurumlar olması ve tutulan kayıtların tıbbi terminoloji bilgisi gerektirmesi nedeniyle özellikle, tıbbi dokümantasyon, tıbbi arşiv, sağlık kurulu, poliklinikle, hasta kabul birimleri, ile hasta katlarında hasta kaydı tutulması ve yazışmaların yürütülmesi, bilimsel toplantılarda kayıtların tutulması ve tutulan kayıtların deşifre edilmesi gibi hizmetlerin tıbbi sekreterlik ve dengi okullardan mezun olmuş ve tıbbi sekreter unvanı almış sağlık personelinin çalıştırılması uygun olacaktır. 

yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 160. maddesinde tanımlanan görevleri yürütmek üzere hastane yönetimlerince yapılmakta olan hizmet alımı ihalelerinde ilk etapta tıbbi sekreter ünvanlı personel istihdamına öncelik verilmesi bilgisayar sertifikası bulunan personel istihdamının ise ancak tıbbi sekreter ünvanlı personel bulunamadığı durumlarda tercih edilmesi yoluna gidilmesi gerekli görülmüştür.

Bakanlığımız ve bağlı kuruşluşları sağlık tesislerinin sağlık hizmeti veren kurumlar olması ve tutulan kayıtların tıbbi terminoloji bilgisi gerektirmesi nedeniyle tıbbi kayıtların daha sağlıklı tutulması ve yazışmaların daha iyi yürütülmesi için ilgi Genelge'nin altı veya yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

Tıbbi dokümantasyon, tıbbi arşiv, sağlık kurulu, poliklinikler, hasta kabul birimleri ile hasta katlarında tıbbi kayıtların tutulması ve yazışmaların yürütülmesi, bilimsel toplantılarda kayıtların tutulması ve tutulan kayıtların deşifre edilmesi gibi hizmetlerde tıbbi sekreterlik veya dengi okullardan mezun olmuş ve tıbbi sekreter unvanı almış olanlar istihdam edilecektir. Tıbbi sekreterlerin istihdamında öncelik ön lisans mezunlarına verilecek, ön lisans mezunu tıbbi sekreter bulunmaması halinde ortaöğretim mezunu tıbbi sekreterler alınacaktır.

Hizmet alımı ihalelerinde, yataklı tedavi Kurumlşarı İşletme Yönetmeliğinin 160 ıncı maddesinde tanımlanan görevleri yürütmek üzere sadece tıbbi sekreterlerin istihdam edileceğine ilşkin hususlarına yer verilecektir. 

Bilgilerinizi, kamuya ilşkin düzenlemelerin bu genelge esaslarına göre yapılması ve yürütülmesi hususunu önemle rica ederim.''Denilerek Tıbbi Sekreter istihdamı konusunda önemli adım atılmış oldu.

 

Ancak Tıbbi Sekreterler Genelgenin ASM'lerde Tıbbi Sekreter istihdamının zorunlu kılacak bir Genelge'nin yayınlanamsının önemli olduğunu belirterek,Sağlık Bakanlığının ASM'lerde  de Tıbbi Sekreter çalıştırılması yönünde bir Genelge yayınlaması halinde Tıbbi Sekreterlerin Mağduriyetine son vereceğine inanıyor ve bekliyorlar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor