TIBBİ SEKRETERLER ASM`LERDE DÜZENLEME YAPILMASINA `EVET` DİYORLAR

Sağlık Alanında mağdur olan Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü ve Sağlık Meslek Yüksek okullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitirdik.6 yıl emek veren tıbbi sekreterler Sağlık Bakanlığından kadro bekliyor.

Gündem 9.02.2017 10:48:52 0
TIBBİ SEKRETERLER ASM`LERDE DÜZENLEME YAPILMASINA `EVET` DİYORLAR

Sağlık Alanında mağdur olan Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü ve Sağlık Meslek Yüksek okullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitirdik.6 yıl emek veren tıbbi sekreterler Sağlık Bakanlığından  kadro bekliyor. 

 

İş alanı Hastaneler, Halk sağlığı müdürlükleri, Toplum sağlığı merkezleri ve Aile sağlığı merkezleri olan oldukça geniş olan tıbbi sekreterlere alımlarda çok az sayıda kadro verilmesi atama bekleyen binlerce kişiyi mağdur ediyor. Aile sağlığı merkezinde Tıbbi Sekreterler özellikle asıl işlerini yapmasına rağmen hak ettiği hakkı alamıyor. ASM’nin A ve B sınıfı farklı olarak yazmaktadır.ASMde doktorlar maaş 8-9 Bin Arası almaktadır.Asm giderler ayrı hesaplarına yatmakadır.ASM’nin personel giderleri olan doktor başına aylık gider hesabına 4200 yatmaktadır.5 birimlik bir asmde 21.000 TL Aylık gider yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. Asmde yemeği +yol parası bizlerden gidiyor.izin günleri hakkında düzenlememiz yok.sigorta bazı asmlerde eksik yatırılıyor.Aile hekimliği yönetmenliği tıbbi sekreterler için bir madde eklenirse Türkiyede 70 Bin Tıbbi Sekreterlerin mağduriyeti kalkacaktır. Eşit işe eşit güvence+ücret verilmesi Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

 Aile sağlığı merkezinde A sınıfı, B sınıfı gruplandırmasında dolayı doktorlar diplomalarımızı çalıştırarak faydalanıyorlar. Bizler verilmesi gereken maaşı vermeyip düşük maaş vererek diğerlerini ceplerine atıyorlar. Aile sağlığı merkezinde Tıbbi sekreterler şirket elemanı olarak hizmet alımı yapılıyor. Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve EBYS yazışmalar gibi tıbbi sekreterler  yapmaktadır. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Danışmanlık hizmetlerini ve bu kayıtların tutulmasında Tıbbi Sekreterler büyük öneme sahiptir.  Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler işini severek yapıyor ve hastalar memnun bir şekilde ayrılıyor. Hem de işini severek yapan tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

Özellikle ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına 4200 TL yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı Asıl işimizi yaparak 1300-1700 ücretle çalışıyoruz. Bazı illerde doktorlar çok düşük maaş vererek Tıbbi Sekreterleri mağdur etmektedir.Yemek ücreti yol parası Tıbbi sekreterlerden gidiyor. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde MADDE tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve sözleşme güvence(Kadro/4/B sözleşmesi ) için  madde konulursa 70 Bin Aile mutlu olacaktır. Sonuç olarak Aile hekimliğinde diplomalı tıbbi sekreterlerin kadroya veya sözleşme verilmesinde mağduriyet kalkacaktır. Eşit işe eşit güvence+ücret verilmesi Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00