TIBBİ SEKRETERLER ATAMA BEKLİYOR

Sağlık Sektörünün atama Mağdurları olan Tıbbi Sekreterler,mağduriyetlerinin bir an önce giderilerek,Tıbbi Sekreterlere kadro verilerek atama yapılmasını bekliyorlar.

26.11.2016 09:29:40 0
TIBBİ SEKRETERLER ATAMA BEKLİYOR

Sağlık Sektörünün atama Mağdurları olan Tıbbi Sekreterler,mağduriyetlerinin bir an önce giderilerek,Tıbbi Sekreterlere kadro verilerek atama yapılmasını bekliyorlar.

 

Yıllardır atanma mağduriyetlerinin giderilmesi için gerek sosyal medyada gerekse STK'larında örgütlenerek atama mağduriyetlerinin giderilmesi için siyasilerle ve Hükümet yetkilileri ile temaslar ve görüşmelerde bulunan Tıbbi Sekreterler verilen sözlerin tutularak atamalarının yapılmasını istiyorlar.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslerini duyurmak isteyen Tıbbi Sekreterler 2017 yılında tıbbi sekreter ataması yapılması için çağrıda bulundular.

35 bin Önlisans, 30 bin Ortaöğretim Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı mezunu olduğunu dile getiren atama bekleyen tıbbi sekreterler, 4 yıl lise, devamında ise 2 yıl önlisans eğitimi alıp KPSS’ye hazırlanıp yüksek puanlar almalarına rağmen hastanelerde bu işleri çoğunlukla taşeronlar ve hemşirelerin yaptığını ifade ettiler.

Ataması yapılmaya tıbbi sekreterler konu hakkında yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar: "Ne Kamu Hastanelerinde, ne Aile Hekimliği merkezlerinde ne de Özel Hastanelerde diplomalı tıbbi sekreterlere istihdam sağlanmamaktadır. Tıbbi sekreterlik asıl iştir ve yerine taşeron ya da iki aylık sertifikalı eleman çalıştırılamaz. Ancak Sağlık Bakanlığı son yıllarda hemen hemen bütün Tıbbi Sekreter ihtiyacını hizmet alımı ile yani taşeronla karşılayıp ve bizlerin işini hemşirelere yaptırılarak bize karşı çok büyük haksızlık yapılıyor. Tıbbi Sekreterler olarak  Büyük bir adaletsizliğe maruz bırakılmış durumdayız.'

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00