TIBBİ SEKRETERLER BAKAN AKDAĞ`DAN ATANMAK İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Devletin okullarında okutulup mezun edilen Tıbbi Sekreterler yıllardır atanma sorunu yaşıyorlar.?

Sağlık 24.03.2017 10:31:56 0
TIBBİ SEKRETERLER BAKAN AKDAĞ`DAN ATANMAK İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Devletin okullarında okutulup mezun edilen Tıbbi Sekreterler yıllardır atanma sorunu yaşıyorlar.?


Yıllardır atanma mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde çalışma yürüten Tıbbi Sekreter adayları,verilen tüm sözlere rağmen halen atanma sorunu yaşıyorlar.

 

Örgütlenerek atanma mağduriyetlerinin giderilmesi için Dernekleşen Tıbbi  Sekreter Adayları,Gerek Sosyal Medyada gerekse her alan da çalışmalar yürüterek sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak yolunu tercih ediyorlar.Yıllardır yasal her zeminde sorunlarını dile getirmeye çalışan Tıbbi Sekreterler sorunlarına dikkat çekmek için büyük uğraş veriyorlar.

 

Atnma sorunları ile ilgi olarak Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a bilgi veren Tıbbi sekreterler sorunlarına yönelik olarak ARTUKLU HABER'e şu açıklamayı yaptı:

 

''Biz Tıbbi Dokümantasyon ve  Bölümü olarak Taşeron Mağduruyuz.Taşeron alımında 2-3 aylık kurs sonucu verilen serifika sahiplerinin işe alınması;bizim gibi bu işin  gerek Ortaöğretim,gerekse önlisans düzeyinde  eğitim almış ehliyet ve liyakat sahibi,kişileri ne yazık ki mağdur etmektedir.

Hizmet alımında sertifika yerine Diplomalı kişilerin tercih edilmesi hem bizler hem de sağlık çalışanlarının daha nitelikli olması açısından çok önem arz etmektedir.

 

Diğer bir husus ta  Hastanelerde çok sayıda Tıbbi Sekreter ihtiyacı bulunması na rağmen Sağlık Bakanlığının Personel alımlarına Tıbbi Sekreter alımı yapılmamıştır.


Aldığımız yüksek puanlara rağmen atanamamaktan dolayı Tüm Tıbbi Sekreterler Mağdur durumdadır.Sayın Bakanımızdan ve yetkililerden ricamız artık bizim sesimize kulak vermeleri ve bir an önce Atanma İhtiyacına binaen Tıbbi Sekreter alımı yoluna gidilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor,Mağduriyetimize  çözüm olmalarını istirham ediyoruz''Dediler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07