TIBBİ SEKRETERLER DE HÜKÜMET`TEN KADRO BEKLİYOR!

Tıbbi sekreterler hak ettikleri haklarını savunmak için Meclise soru önergeleri ve meclis araştırmaları ye yine eylemlerle seslerini duyurmaya çaıştılar.Belkide Türkiye`de hiçbir meslek gurubu bu kadar mücadele vermediğini belirten Tıbbi Sekreterler,Taşer

16.04.2016 10:26:45 0
TIBBİ SEKRETERLER DE HÜKÜMET`TEN KADRO BEKLİYOR!

Tıbbi sekreterler hak ettikleri haklarını savunmak için Meclise soru önergeleri ve meclis araştırmaları ye yine eylemlerle seslerini duyurmaya çaıştılar.Belkide Türkiye'de hiçbir meslek gurubu bu kadar mücadele vermediğini belirten Tıbbi Sekreterler,Taşeron İşçilere  verilecek  kadro hakkının Tıbbi Sekreterlere de verilmesini istiyorlar.

Atanma Sorunu Yaşayan 70 Bin'e yakın Tıbbi Sekreter adayı atanma sorunlarının çözümü için Aile Hekimliği'ni kurtarıcı olarak görüyor.Çünkü Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter tercih edilirse,tüm resmi yazışmalar olarak Tıbbi sekreter yapar.bu sayede Tıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır.Ve aynı zamanda herkes kendi işini yapmış olur.   Türkiye'de Atanma Sorunu Yaşayan 70 Bin'e yakın Tıbbi Sekreterin sorunun çözümü başta Aile hekimliği olmak üzere Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarındaki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tıbbi sekreterlere görev vermek olacaktır.

Yıllardır Tıbbi Sekreterlerin sorununu Ankara'ya taşıyarak Kadro  için mücadele veren Süleymen Uyanık,Tıbbi Sekreterlerin Sorunların ve Çözüm yollarına yönelik çalışma hazırladığını belirterek Hazıreladığı Rapordan örnekler verdi:

TIBBİ SEKRETERLERİN DÜZENLENMESİ GEREKEN ÖNEMLİ SORUNLARI
1-Tıbbi Sekreter atamaları ihtiyacı karşılamaktan uzaktır : Yıllık mezun sayısı ve atama sayısı arasında büyük dengesizlik ve uçurum vardır. Atama politikası değişmediği takdirde yıllık mezun sayısı ve işsiz Tıbbi Sekreter sayısı artarak maalesef ki artarak devam edecektir. 2-İş bulma konusunda sıkıntı çekiyoruz : Bununda nedeni kanuni olarak bir görev tanımımızın olmamasıdır. Tıbbi Sekreterler Sağlık Meslek Liselerinden mezun olmalarına rağmen diğer meslek mensuplarının sağlık hizmetlerinde yer almaktadırlar. 2014 yılında tanımlanan ‘’ Meslek Mensupları’’ ibaresinin değiştirilip ‘’Sağlık Meslek Mensubu’’ tanımı getirilmelir. Bizler hastanelerde çalışan herhangi bir meslek mensubu değil Tıbbi Sekreterlik için sağlık dersleri alan eğitimli bireyleriz.. Gerek hizmet alımlarında gerekse özel ve kamu hastaneleri alımlarında kanuni önceliğin biz Tıbbi Sekreterlerin olmasına rağmen bu alımlar gizli yapılmaktadır. Hizmet alımında öncelik diplomalı tıbbi sekreter verilmiştir; Fakat hizmet alımları her ilin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sayfasında duyurulması gerekirken duyurulmamakta ve bu hizmet alımıdan da yararlanamamaktayız. 3-Hizmet alımlarıyla ilgili tüm alımlar 2013/8 sayılı genelgeye eklenmiştir: Tıbbi sekreterlerde özellikle bu genelgeye eklenmiştir.Bu genelgedeki en önemli noktada bizim için "tıbbi sekreterler her ne kadar sağlıkçı olsalarda bu hizmet alanında olmamız gerektiği ve diğer sağlıkçıkar gibi değilde hizmet almıyla alınan taşeronlar gibi muamele görmemiz gerektiği anlamındaki maddedir."Bizi bu genelgeye ekleyerek alımlarımızın azalmasına sebep olunmuş ve bizi küçük düşürmüstür. 4-Sertifika kurslarının sürekli açılması ve yerimize bu taşeron dediğimiz kişilerin çalışmasıdır: Meslek mensuplarının sağlık sistemindeki tıbbi sekreterler tanımına göre işimizi yapmaktadırlar ve yine mağdur durumuna düşmekteyiz. Tıbbi sekreterler olarak alım sayımızın azalmasına rağmen öğrenci alımlarının artması ve açık öğeretim fakültelerine de de Tıbbi Sekreter bölümünün eklenmesidir. Tıbbi sekreterlerin mağdur olmasına rağmen bu bölümle ilgili hiç bir düzenleme yapılmamakta ve öğrenci alımlarına devam edilmektedir. 5-İş olanaklarımızın fazla olmasına rağmen buna uyulmayarak yerimize sertifikalı ya da taşeron alınması ve çalıştırılmasını engeleyecek yasal bir belgenin olmamasıdır. 6-Bütün sağlık kurumlarının tıbbi sekreterlerin hakkını bilmemesi ve bu hakkımıza saygı duymayarak hareket etmeleri ve bu kurumlara bizimle ilgili bir bildirimde bulunulmamasıdır. 7-Gerek sağlık kurumlarında atanmadan öce çalışan kişilerin ya da atanan başta hemşire ve diğer sağlık memurlarının bizim işimizi yapmasıdır. 8- Sözleşmeli Atanan Personelin tekrar tercih vermesi Mağdur olan bizleri dahada mağdur etmektedir.
Siz Değerli Yetkililerden Beklentimiz Huzurlu bireyler mutlu AİLELER ve Daha güçlü bir Türkiye için SESİMİZİ GEREKLİ YERLERE DUYURMAMIZDA VESİLE OLMANIZDIR. SAYGILAR SUNAR İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.
Tıbbi Sekreterler Temsilcisi
Süleyman UYANIK 05068660778

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19