TIBBİ SEKRETERLER`DEN ANKARA ÇIKARTMASI

Atanma sorunlarına yıllardır çözüm arayan ve yetkililerden verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Tıbbi Sekreterler, bir heyet oluşturarak,temaslarda bulunmak Üzere Ankara`ya adeta çıkartma yaptı.

11.12.2015 11:49:47 0
TIBBİ SEKRETERLER`DEN ANKARA ÇIKARTMASI

Atanma sorunlarına yıllardır çözüm arayan ve yetkililerden verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Tıbbi Sekreterler, bir heyet oluşturarak,temaslarda bulunmak Üzere Ankara'ya adeta çıkartma yaptı.

Süleyman uyanık abdullah Tayfur barış üstünel Semih Çakır'dan Oluşan Heyet,Ankara'da yetkililerle Görüşerek atanma sorunlarının çözümü için 35 Bin Tıbbi Sekreter adayı adına görüşmelarde bulundu.

Ankaraya giden Heyet öncelikle TBMM Sağlık Komisyonu  Başkanı VURAL KAVUNCU ile görüşerek mağduriyetin giderilmesi sözünü aldı..İkinci durak ise Şanlıurfa Mileltvekilleri olan Sağlık komisyon üyeleri MAHMUT KAÇAR ve Ahmt Eşref FAKIBABA ile buluşarak ASMler ve Atama konuları görüşüldü.

Kamudaki taşeronla ilgili son haberleri son günlerde son dakika olarak gelmeye başladı.. Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek” dedi . Asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. * Taşeron işçileri kadroya alacağız ancak asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. sağlık Bakanlığı’nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı’nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Sağlık-Sen eski Genel Başkanı Mahmut Kaçar 1 Kasımdan sonra Aile Sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler için düzenleme olacağını kadro verileceğini söyledi.Aile hekimliğinde Tıbbi Sekreterlerin bütçeden para çıkmadan kolay kadroya alınacağını söylediler. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İşalanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı Asıl işimizi yaparak 900-1500 ücretle çalışıyoruz. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde MADDE tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve sözleşme güvence(Kadro/4/B sözleşmesi ) için madde konulursa 70 Bin Aile mutlu olacaktır. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri işyükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler 900-1500 arası alıyorlar. Aile hekimliğinde Tıbbi Sekreter için kadro düzenlemesi sözünü aldıklarını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

Tıbbi Sekreter adayları adına Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a açıklamada bulunan Süleymen Uyanık:''Yıllarca Emek verip,Bin bir zorlukla mezun olduktan sonra atanma sorunu yaşayan ve Yaklaşık 35 Bin kişiden oluşan,Tıbbi Sekreterlerin ,atanma sorunu çözülene kadar durmayacaklarını ve sonuna kadar Mücadelelerini demokratik zeminde sürdüreceklerini belirterek,bu haklı mücadelelerinde ise Ak Parti Hükümetinden sağlıklı yaklaşım bekliyoruz.Bizim Tek isteğimiz bir an önce atanarak Sağlık sektörne hizmet etmek istiyoruz.Herkesten olumlu yaklaşım bekliyoruz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER

 

 

 
 
 

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04