TIBBİ SEKRETERLER Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ?DAN MAĞDURİYETLERİN GİDERİLECEĞİNDEN UMUTLULAR

Tıbbi Sekreterler Atama konusu olsun,Aile Sağlığı merkezinde asıl işini yapan tıbbi sekreterler olsun, ve Sağlık işçisi alımında diplomalı tıbbi sekreterler için çözüm bulacağından umutlular.

11.07.2018 16:53:53 0
TIBBİ SEKRETERLER Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ?DAN MAĞDURİYETLERİN GİDERİLECEĞİNDEN UMUTLULAR

Tıbbi sekreterler olarak 6 yıl emek verdik.İş alanlarımız Hastaneler,İl Sağlık müdürlükleri,Toplum sağlığı merkezleri,ilçe sağlık müdürlükleri,Aile Sağlığı merkezleridir.6 yıllık eğitimini alan sağlık alanında tecrübesi diplomalı tıbbi sekreterler yıllarca mağdur oldular.Aileler ne umutlarla emek vererek okuttular.Bazı tıbbi sekreterler evlenip asgari ücretle Hastanelerde,Aile sağlığı merkezinde Evinin geçimini yapmaya çalıştı.Sayın Bakanımız Tıbbi Sekreterler için çözüm bulacağından umutluyuz.

 

Tıbbi Sekreterler Atama konusu olsun,Aile Sağlığı merkezinde asıl işini yapan tıbbi sekreterler olsun, ve Sağlık işçisi alımında diplomalı tıbbi sekreterler için çözüm bulacağından umutluyuz.

 

ASMler SORUNU KISA ÖZETİ

 

Aile sağlığı merkezinde Asıl işini yapan şirket aracılığıyla hizmet alımı olarak tıbbi sekreterler ve direk doktorla anlaşmalı olan tıbbi sekreter çalışıyor. 4- Tıbbi Sekreterler Aile Sağlık Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve EBYS yazışmalar gibi işlemleri tıbbi sekreterler yapmaktadır. 5- Aile sağlığı merkezinde tıbbi sekreterler maaşlarını direk devletten almak istiyor. 6-Aile sağlığı merkezinde A sınıfında doktorlar maaş(9 bin)+Cari giderler(5bin)yatmaktadır.5 birimlik bir ASMDE doktor başı 1500 tl toplanıyor. Diğerler para cepe atılıyor. Eğer cari giderleri bizzat sağlık Bakanlığı kendisi yaparsa karlı çıkacaktır. Çünkü toplanan para belli geriye kalan para bellidir. Hem emek veren asıl işini yapan tıbbi sekreterler haklarını alacaktır.

 

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00