TISİAD BAŞKANI KILIÇ,BAŞBAKAN`IN IRAK ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başbakan Yıldırım`ın, 5-6 Ocak tarihlerinde Irak`ı ziyaret edecek olmasının Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

3.01.2017 12:29:23 0
TISİAD BAŞKANI KILIÇ,BAŞBAKAN`IN IRAK ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başbakan Yıldırım'ın, 5-6 Ocak tarihlerinde Irak'ı ziyaret edecek olmasının Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

 

Ziyaretin ikili ilişkileri güçlendirmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için önemli bir fırsat ve nirengi noktası olacağını ifade eden TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, "İki ülke arasındaki doğrudan diyaloğu güçlendirmek ve bu çerçevede son dönemde kaydedilen gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Başbakan Yıldırım'ın Bağdat ve Erbil ziyareti terörün bölgeyi istikrarsızlaştırmasına müsaade edilmeyeceğini çok açık  gösteriyor.Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayacağını söyleyebiliriz.Ziyaret vesilesiyle 2017'nin Türkiye ve Irak başta olmak üzere, tüm bölge için istikrar ve barışa vesile olmasını diliyoruz." dedi.

 

TISİAD  olarak ziyaretten beklentilerini de anlatan Başkan Kılıç, "TISİAD olarakta Türkiye ile Irak arasında ticari, sosyo ekonomik, kültürel ilişkilerin artırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi için çalışıyoruz.Irak bizim için çok önemli bir ülke. Almanya’dan sonra en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke. Yaşanan sıkıntılar dolayısıyla ihracatımızda düşüş yaşandı. Irak, bugün her türlü alanda alt yapı ve çalışmalara gereksinim duymakta olup yatırımları kalkınmaları için ülkemizin her alandaki  deneyim, hizmet ve bilgi birikiminden yararlanmayı arzulamaktadır.

 

Ancak,  bu arada İşadamları olarak bir takım sıkıntılar da  yaşamaktayız. Irak’a açılması gündemde olan beş yeni kapının bir an önce faaliyete girmesini, Irak güzergahının açılmasını, uçak seferlerinin çoğaltılmasını ve Türk iş adamlarına geçiş üstünlüğü istiyoruz. Iraklı, iş adamlarının da Türkiye’ye gelişinde vize kolaylığı bekliyoruz.Tüm bunların yanında güvenlik sorunları var. Bu konuda da destek ve katkı bekliyoruz."

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00