TISİAD BAŞKANI KILIÇ`TAN `8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ`MESAJI

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç;??Ekonomimizin güçlenmesi için her zaman her sektörde Kadın Girişimcilerin hem teşvik edilmesi hem de desteklenmesi gerekmektedir.?? Dedi.

8.03.2017 10:52:30 0
TISİAD BAŞKANI KILIÇ`TAN `8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ`MESAJI

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç;’’Ekonomimizin güçlenmesi için her zaman her sektörde Kadın Girişimcilerin hem teşvik edilmesi hem de   desteklenmesi gerekmektedir.’’ Dedi.

 

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

‘’Nüfusun yarısını oluşturan kadınların nüfusun diğer yarısı ile eşit haklara sahip olması gerektiğini’’ ifade eden Kılıç, kadınların yaratıcı gücüne işaret ederek, “Çalışma yaşamından kadını dışlamak yerine; cinsiyet eşitliği sağlanarak rekabet geliştirilmelidir” dedi.

‘’Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi ’’ ve ‘’ Kadının Çalışma Hayatına Ve Siyasete Katılımının Önündeki Engellerin Kaldırılması ‘’  gerektiğini vurgulayan Kılıç;

“Kadına şiddet asla kabul edilebilir bir durum değildir. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldıracak önlemler alınmalıdır. Ekonominin güçlenmesi için kadın girişimciler hem teşvik edilmeli hem de desteklenmelidir. Kadınların iş ve siyaset yaşamına katılımının önündeki engeller kaldırılmalıdır.”dedi.

TISİAD’TAN TÜRKİYE VE IRAK’TAKİ KADIN GİRİŞİMCİLERİ BİR ARAYA GETİREN ÖRNEK PROJE

‘’ TÜRKİYE IRAK İŞ KADINLARI DAYANIŞMA PLATFORMU’’

TISİAD’ın 6.Irak İş Gezisi neticesinde Türkiye ve Irak’taki kadın Girişimcileri bir araya getirmek üzere bir proje geliştirilmesine karar verildi.

Bu bağlamda TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç,  ‘’ Türkiye Irak Kadın Girişimcilerinin aralarında öncelikle Ticari İlişkileri Geliştirmek amacıyla Kadın Girişimcileri bir araya getirmek ve ortak çalışmalar yapılması için  TISİAD’ın önderliğinde Türkiye ve Irak’taki ilgili STK’lar hedeflenerek ‘’ TÜRKİYE IRAK İŞ KADINLARI DAYANIŞMA PLATFORMU’’ oluşturulmasına gidilecektir.’’dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 
 
 

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88