TISİAD, KOSGEB ile Irak ziyareti gerçekleştirecek

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç?ın KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker?i ziyaretinde birlikte Irak?ı ziyaret etme kararı alındı. Başkan Kılıç, Irak pazarının önemine işaret ederek, ?Bu pazarı kaybetme lüksümüz yok? dedi.

13.01.2017 13:01:54 0
TISİAD, KOSGEB ile Irak ziyareti gerçekleştirecek

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’ın KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker’i ziyaretinde birlikte Irak’ı ziyaret etme kararı alındı. Başkan Kılıç, Irak pazarının önemine işaret ederek, “Bu pazarı kaybetme lüksümüz yok” dedi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker’i ziyaret etti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) gerçekleşen ziyarette; Başkan Nevaf Kılıç, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı 2'nci ülke olan Irak pazarının Türkiye’nin ‘kaybetme lüksü’ olmadığını vurgulayan Başkan Kılıç, “Türkiye olarak Irak’taki öncelikli tercih edilme avantajımızı kaybetmemeli aksine daha da güçlendirmeliyiz. Yıllardır Irak pazarını büyütmek için yaptığımız çabaların boşa çıkmamasını istiyoruz. Bu ilişkileri geliştirmek için önümüzdeki süreçte yeni projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

DESTEK SÖZÜ

Ocak ayı içersinde Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeleri bir yemekte buluşma kararı verilen görüşmede KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker, TISİAD’a ve üyelerine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

KOBİ ve girişimcilerin ülke ekonomisine katkısını artırmak için KOSGEB bünyesinde gerçekleştirilen destek programlarını anlatan Peker, “Artık ekonomik gelişimi sanayi yatırımlarından öte beşeri sermaye sağlıyor. Dünyada piyasa koşullarını doğru analiz ederek yenilikçi fikirlerle yola çıkanlar kazanıyor” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04