TISİAD`TAN MERSİN`DE İŞ ZİRVESİ

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye-Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için ?iş zirvesi? planladıklarını anlattı.

10.12.2016 19:31:53 0
 TISİAD`TAN MERSİN`DE  İŞ ZİRVESİ

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye-Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için “iş zirvesi” planladıklarını anlattı. Tanıtım günlerini de komşu ülkelerde yapmayı öneren Kılıç, Mersin’in stratejik ve derinlik olarak önümüzdeki dönem İstanbul’un rakibi olabilecek tek il olduğunu söyledi.

 

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin kardeşlik bağlarının da olduğu Ortadoğu’daki komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklık ve savaş ortamının en kısa sürede sona ermesini beklediklerini söyledi.

 

Ticarette güven ortamının önemine vurgu yapan Kılıç, hem ticari olarak hem insani olarak bölgedeki kargaşanın bitmesinin bölge ekonomisi açısından da önemli olduğunu dile getirdi.

 

BÜYÜK BİR ZİRVE PLANLANIYOR

 

Türk iş dünyasının Kuzey Irak Bölgesi’nde yoğunlaştığına dikkat çeken Kılıç, Bağdat’ın güneyindeki diğer 10 il ile de ticari ilişkileri geliştirmek için hazırladıkları projeler hakkında şu bilgileri verdi:

 

“İlk olarak Türkiye Irak İş Zirvesi planlıyoruz. Zirvede; Irak’ın 19 vilayetinden iş adamları ve bürokratlar katılacak. Hükümet düzeyinde katılımın da sağlanmasını arzu ediyoruz. İlkini Mersin’de planlıyoruz. Türkiye’nin de değişik illerinden görüşmeye gelecek iş adamını davet ederek, büyük bir zirve planlıyoruz.

 

İkincisi ise, Bağdat İş Zirvesi. Şu an ağırlıklı, Kürt Bölgesi olan Kuzey Irak’a iş insanlarımız yoğunlaşmış durumda. Oysa Bağdat’ın güneyinde 10 il var. Bu 10 ilin iş adamlarını, belediye, ticaret oda başkanlarını, bürokratlarını davet ederek, Güney Bağdat İş Zirvesi planlıyoruz. Türkiye’nin değişik illerinden iş adamlarını davet ederek, görüşmeler sağlayacağız.

 

Diğer bir proje de; Irak’ın 19 vilayetinin ticaret oda başkanlarını davet edip, ticaret zirvesi planlıyoruz.  Basra, Bağdat, Erbil başta olmak üzere Irak’ın önemli kentlerini, Türkiye’nin önemli kentleri ile kardeş şehir yapma çalışmalarımız var.”

 

“TANITIM GÜNLERİNİ IRAK’TA YAPALIM”

 

Mersin ve Adana’nın tanıtım günlerini Ankara, İstanbul gibi Türkiye’nin başka büyük kentlerinde yaptığını hatırlatan Kılıç, bu durumu “Biz çalıp biz oynuyoruz” diye yorumladı.

 

Tanıtım günlerini Irak’ta yapmayı öneren Kılıç, “Tanıtım günleri için önemli organizasyonlar hazırlıyoruz. Buraları hemşerilerimiz ziyaret ediyor. Biz dernek olarak bu tanıtım günlerini Irak’ta yapmayı teklif ettik. ‘İlk olarak Erbil’e sonra Irak’ın diğer şehirlerine taşıyalım’ çağrısında bulunduk. Mersin’in sanayisini, turizmini, tarımını, markalarını buralarda tanıtalım ki bağlantılar kurulsun, ticaret dönüşsün” dedi.

İSTANBUL’A TEK RAKİP MERSİN OLABİLİR

 

Üyesi oldukları Çukurova SİFED ile Adana ve Mersin’deki derneklerin katılacağı programdan da bahseden Kılıç, “Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyelerinin de katılacağı bir Irak ticaret heyeti de planlıyoruz. Güzel çalışmalarımız olacak, önümüzdeki dönemde” bilgisini verdi.

 

Mersin’in geleceği olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Kılıç, stratejik ve derinlik olarak önümüzdeki dönem İstanbul’un rakibi olabilecek tek ilin Mersin olduğunu kaydetti.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10920,06%0,19
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,03% 0,54
  • GRAM ALTIN

    2452,72% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3936,13% -1,58