TADF`de Atilla Pak Güven Tazeledi

Türk Amerikan Dernekleri Federasyon Genel Kurul Yıllık Olağan Kongresi 17 Ocak Pazar günü gerçekleştirildi.

Dünya 5.02.2016 10:19:08 0
TADF`de Atilla Pak Güven Tazeledi

Amerika’daki en eski çatı kuruluş olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) başkanı, ikinci kez Atilla Pak oldu. 2016- 2018 yılları arasındaki başkanlık görevini yürütecek olan TADF Başkanı Pak ve İcra Kurulu üyeleriyle bir araya Geldi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyon Genel Kurul Yıllık Olağan Kongresi 17 Ocak Pazar günü gerçekleştirildi. Atilla Pak yeniden Federasyon başkanlığına seçildi. Pak, kısa bir süre sonra yapılan İcra Kurulu Toplantısı’nda kurul üyelerinin de katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.  Başkan Atilla Pak, “Bu saatten sonra siyaset yapacak lüksümüz de zamanımız da yok, artık içimize herkesi alıyoruz. Siz, biz yok. Hep biriz” şeklinde konuştu. İcra Kurulu olarak topluma da bir mesajlarının olduğunu belirten Pak, sivil toplum örgütlerine seslenerek, “En eski çatı kuruluş Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’dur. Herkesi ayırt etmeksizin Türk Amerikan Kültür Festivali’ne davet ediyoruz. Çalışmak isteyen herkes, her kesimden sivil toplum örgütü olmak kaydıyla gelip bizimle çalışabilirler” dedi.Pak, sözlerine söyle devam etti: “‘Bana şurada bir Türk var, tanıyor musun?’ demişlerdi, ‘tabii tanıyorum, benim akrabam’ demiştim. İşte bunu söyleyebilmemiz lazım. Yani bunu başkası yargılayıp, konuşmamalı. Bir Türk gördüğü zaman bilmeli ki o ben’im, ya da ben o’yum. Biz bu mantaliteye sahip olmalıyız artık”
 Başkan Atiila Pak  “Yeni dönemde ana hedef dernekler üzerinde yapılacak çalışmalar olacak. Derneklerimizin ciddi ihtiyaçları var. Gereken adımları atıp kendilerine yardımcı olmamız gerekiyor. Federasyon’un iskeletini dernekler oluşturur. Derneklerin güçlenmesi, kalkınması Federasyon’un ilerlemesi anlamına gelir. İlk hedeflerden birtanesi dernekler üzerinde yapacağımız çalışmalar ve aktiviteler.Her yıl geleneksel hale gelen ve TADF çatısı altında düzenlenen milli, dini, özel günler ve Türk Festival ayı etkinliklerine de devam edileceğini belirterek, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Federasyon olarak sokak etkinliklerinden çekileceklerini belirtti. Pak, etkinliklerde altyapı konusunda destek vermeye devam edeceklerini ancak bu yıl daha çok Federasyon’a bağlı derneklerin toplumla birleşip etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi. 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35