TAİDER 4. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi?

TAİDER Aile Şirketleri Derneği tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi İstanbul?da gerçekleştirildi.

Ekonomi 27.10.2016 13:01:03 0
TAİDER 4. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi?

TAİDER Aile Şirketleri Derneği tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zirve’de tartışılan önemli bir başlık da aile şirketlerinin geleceğini olumsuz etkileyebilecek en önemli konular arasında yer alan “gelecek nesillere iş devri” konusu oldu.

 

Dünyada ve ülkemizde şirketlerin yaklaşık %90’ını aile şirketleri oluşturuyor. Bu şirketler genellikle 1-2 nesil sonra dağılma tehlikesiyle karşılaşıyor ve yapılan araştırmalara göre şirketlerin ancak %3-4’lük dilimi 3. Ve 4. Kuşaklara ulaşabiliyor. Zirve’de düzenlenen “Farklı Nesiller Farklı Sesler” oturumunda, Helvacızade Grubu’nun 4. Kuşak üyelerinden Kadir Taha Büyükhelvacıgil kendi deneyimlerini paylaştı.

 

Büyükhelvacıgil, temelleri 1888 yılında atılan ve bugün Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Helvacızade’nin dördüncü kuşağa erişebilmesinin sırrının zamanında aile anayasası oluşturmaları, tüm aile bireylerinin bu kurallara uygun davranması ve çok çalışmak olduğunu ifade etti.

 

TAİDER 4. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi,  “Aile Şirketlerinde Yenilikçi Olma, Zorlukları Aşma, İlham Verme” konu başlığı ile geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Sadece aile şirketi sahipleri, yöneticileri, gelecek nesil üyeleri ve bu konuda çalışan uzmanların katılımı ile gerçekleşen zirvede Kadir Taha Büyükhelvacıgil “Farklı Nesiller Farklı Sesler” oturumunda aile şirketlerinde yeni nesiller konu başlığı ile katılımcılarla buluştu.

 

Kadir Taha Büyükhelvacıgil yaptığı konuşmada, Helvacızade Grubu’nda şu anda 3. ve 4. kuşakların birlikte çalıştığını belirtti. Yeni gelen kuşaklar olarak sorumluluklarının bir önceki kuşaklardan daha zor ve büyük olduğunu aktaran Büyükhelvacıgil, kurucular tarafından  büyük fedakarlıklar yapılarak kurulan ve büyütülen aile şirketlerinin geleceğe emin adımlarla taşınmasının yeni nesillerde büyük bir stres faktörü olduğunu söyledi. İşin başından ayrılamayarak yeni nesillere görev veremeyen kuruculara karşı başarının çok çalışarak gösterilmesi gerektiğini belirten Büyükhelvacıgil, sabırla çalışarak başarı ispatlandıktan sonra önceki kuşakların yavaş yavaş işten çekilmeye başlayacağını sözlerine ekledi.

 

Konuşmasına Helvacızade Grubu’ndan örneklerle devam eden Kadir Taha Büyükhelvacıgil, Helvacızade’nin aile anayasası olan bir aile şirketi olduğunu belirterek, bu kuralları tüm yeni nesillerin benimsediğini ve şirkette profesyonellerle iç içe bir uyum yakalandıklarını aktardı.

 

K. Taha Büyükhelvacıgil Kimdir?

 

1984 yılında Konya’da doğan Kadir Taha Büyükhelvacıgil, 130 yıldır faaliyet gösteren Helvacızade Grubu’nun 4. Kuşak üyelerindendir. 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri Bölümü’nü bitiren Taha Büyühelvacıgil, 2008 yılında Ticaret ve Yönetim Bölümü’nü tamamlamıştır. Eğitimine yurtdışına devam eden Büyükhelvacıgil, 2008-2010 yılları arasında NewYork’ta Manhattan Ville College’de Uluslararası Yönetim ve Sosyoloji bölümlerinde çift ana dal yüksek lisans yapmıştır. New York’ta üzerinde çalıştığı projeler arasında “Global İş Planı, IMF ve Ekonomik Kriz, Gelişmiş ve Gelişime Açık Olan Ülkeler, Uluslararası Ticarette Yaşanan Problemler ve Uygulamalar, Şirketlerin Gelişimi ve Finansal Analiz, Medya ve Sosyal Etkisi” konuları yer almaktadır. K. Taha Büyükhelvacıgil, “mikro ekonomi, makro ekonomi, uluslararası yönetim, bilgi teknolojileri, finansal muhasebe, organizasyonel yönetim, üretim yönetimi, denetleme, pazarlama, istatistik, yönetimsel muhasebe, finansal tablo analizleri, insan kaynakları ve yönetimi, bankacılık ve sigorta, uluslararası ticaret ve yönetim” alanlarında da özel eğitim programlarına katılmış, ticareti her perspektiften incelemeyi hedeflemiştir.

 

Ufak yaşlardan itibaren iş dünyasının içinde olan K. Taha Büyükhelvacıgil, kurumsallaşmış bir aile şirketi olan Helvacızade Grubu’nun anayasında belirtildiği şekilde öncelikle Helvacızade dışında deneyim kazanarak Gruba katılmıştır. 2006 yılında Botaş’ta İnsan Kaynakları Departmanı’nda, Dış Ticaret Müsteşarlığı Uluslararası Yatırımlar Destek Departmanı’nda, Helvacızade Grubu’nda Satış & Pazarlama Departmanı’nda, New York Vintage Food Company’de Pazarlama Departmanı’nda, Destek Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi’nde Denetim Departmanı’nda çalışan K. Taha Büyükhelvacıgil 2010 yılında Helvacızade Grubu’nda çalışmaya başlamıştır.

 

K. Taha Büyükhelvacıgil Helvacızade Grubu’nda tüm birimlerde yer alarak gerçekleştirdiği oryantasyonun ardından gıda bölümünde satış temsilcisi çalışmış özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bayi ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik özel çalışmaların yürütülmesinde görev yapmıştır. Grubun sağlık alanındaki markası Zade Vital’in lansman döneminde yer alan K. Taha Büyükhelvacıgil bilgi işlem, pazarlama iletişimi, finans, Ar-Ge ve üretim süreçlerinin koordine edilmesinde aktif rol oynamıştır. Zade Vital markasının 2012 yılındaki lansmanının ardından Zade Vital Konya Bölgesi Satış Temsilcisi olarak görev yapan K. Taha Büyükhelvacıgil gösterdiği başarı ile 2012 yılında Zade Vital Kilit Müşteriler Yönetici olarak atanmıştır. Türkiye’nin dört bir yanını gezen Büyükhelvacıgil 1 sene içinde 5.000’in üzerinde eczaneyi ziyaret etmiştir. Türkiye Satış Müdürlüğü görevi sırasında Zade Vital’in Türkiye genelindeki pazar başarısını artırarak, yüksek penetrasyon sağlayan Büyükhelvacıgil 2014 yılında Zade Vital Türkiye ve Uluslararası Satış, Pazarlama & İş Geliştirme Müdürü görevine getirilmiştir. K. Taha Büyükhelvacıgil çok iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.6° / 15.7°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21