TARİH İLE İÇ İÇE ?İSTANBUL`U KOŞUYORUM?

İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan ?İstanbul`u Koşuyorum? etkinliğinin üçüncü özel etabı olan Tarihi Yarımada Koşusu, 24 Kasım 2019 Pazar günü 500 İstanbulluya tarih ile içe içe bir parkurda koşma imkanı sağlayac

Spor 22.11.2019 16:35:36 0
TARİH İLE İÇ İÇE ?İSTANBUL`U KOŞUYORUM?

İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan ‘İstanbul'u Koşuyorum’ etkinliğinin üçüncü özel etabı olan Tarihi Yarımada Koşusu, 24 Kasım 2019 Pazar günü 500 İstanbulluya tarih ile içe içe bir parkurda koşma imkanı sağlayacak

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ‘İstanbul'u Koşuyorum’ serilerinin bu yılki üçüncü özel etabı Tarihi Yarımada Koşusu 24 Kasım Pazar günü Sultanahmet’te düzenlenecek. Seriye yeni eklenen ve ilk kez koşulacak bu özel etap ‘Tarihi Yarımada'da koşmak ister misin?’ sloganı ile gerçekleştirilecek. Etkinlikte 500 İstanbullu tarih ile iç içe bir ortamda koşacak.

 

Ayasofya’nın arkasında yer alan 3. Ahmet Çeşmesi’nden başlayacak yarışta sporcular, Çatladıkapı'ya inerek sahil yolundan Sirkeci istikametine doğru koşacak. Gülhane Parkı’nın alt kapısından giriş yapacak ve ardından tramvay yoluna çıkacak olan yarış başladığı yer olan  3. Ahmet Çeşmesi’nin önünde son bulacak. 5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek çipli koşuda, dereceye giren koşucular ödüllendirilecek.

 

Etkinlik nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayacak. Organizasyon DJ performansı ile hız kazanırken ödül töreninin ardından son bulacak. İstanbullular tarihi dokuda hem yarışacak hem de eğlenceli bir Pazar yaşayacak.

 

Son etap 8 Aralık’ta Bebek’te

‘İstanbul'u Koşuyorum’ serisi bu yıl üçü özel etap olmak üzere 7 etaptan oluşuyor. Tarihi Yarımada Etabı sonrasında seri, yarışların son ayağı olan Bebek etabıyla sona erecek.

‘İstanbul'u Koşuyorum’ projesi, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi. Etkinlik, katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemeyi, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmeyi ve koşmaya yeni başlayanları kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmeyi amaçlıyor.

Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya veriliyor. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek ‘İstanbul'u Koşuyorum’ madalyasını tamamlamış olacaklar.

 

PROGRAM

TARİH : 24 Kasım 2019, Pazar

YER    Sultanahmet, Ayasofya Meydanı

SAAT  09.00 – 11.00

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00