TARİHİ MARDİN MÜZESİ`NDE TARİH SOHBETLERİ

Mardin'de Tarih Sohbetlerinin konuğu olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kaçar Cristopher Colombus'un öncesi müslüman coğrafyacıların dünyaya bakışları, islamiyet tarihinde yapılan haritalar ile ilgili

Mardin 20.12.2014 12:48:07 0
TARİHİ MARDİN MÜZESİ`NDE TARİH SOHBETLERİ

Mardin’de Tarih Sohbetlerinin konuğu olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kaçar Cristopher Colombus’un öncesi müslüman coğrafyacıların dünyaya bakışları, islamiyet tarihinde yapılan haritalar ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Mardin Valiliği tarafından Tarih Sohbetleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen sohbetin konusu "Kolomb Öncesi Türk- İslam Haritacılığı" olan sohbet programı Mardin Müzesi Sanat Galerisinde düzenlendi. Programa Vali Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve çok sayıda davetli katıldı.

Bağlama ustası Erkan Çanakçı ile birlikte Müze Müdürü Nihat Erdoğan’ın ney eşliğinde vermiş olduğu resitalle beraber National Geographic Fotoğrafçısı olan Samet Güler’in fotoğraflarından oluşan slayt sunumu ile başlayan programda Prof. Dr Kaçar İslamiyet tarihinde çizilen haritalar ve vermiş olduğu mesajlar ile ilgili davetlilere bilgi verdi.

Vermiş olduğu bilgilerden dolayı Prof. Dr. Kaçar’a teşekkür eden Vali Taşkesen farklı konularla ve farklı konuklarla Mardin’de Tarih Sohbetlerinin devam edeceğini belirterek tüm Mardinlilerin Tarih Sohbetlerine davetli olduklarını söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88