TAŞDELEN,ANKARA MARDİN KÜLTÜR EVİNDE ÇANKAYALILARLA BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya`da başarılı ve örnek alınacak bir belediye yaratmak için kendilerine 3 yıllık sürenin yeteceğini söyledi.

15.12.2014 19:51:26 0
TAŞDELEN,ANKARA MARDİN KÜLTÜR EVİNDE ÇANKAYALILARLA BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya`da başarılı ve örnek alınacak bir belediye yaratmak için kendilerine 3 yıllık sürenin yeteceğini söyledi.Ankara Mardin Kültür Evi toplantı salonunda Çankaya Birlik Mahallesi,Yıldız ve Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri ile  gerçekleştirilen  toplantıda, Alper Taşdelen "Geçtiğimiz 8 aya ciddi bir kurumsallaşmayı ve çok sayıda önemli hizmeti sığdırdık. Bunları yaparken belediyenin borç stokunu da 20 milyon Türk Lirası azalttık." değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ile birlikte düzenlenen, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları ve tüm birim müdürlerinin hazır bulunduğu bölge toplantılarının yedincisinde yaptığı konuşmada, "Belediye çalışmalarında iki rehberimiz var birisi bilim birisi de halktır." dedi. 

"Bize Üç Yıl Yeter..."

Çankaya`da genç, dinamik ve  uzman bir ekip oluşturduklarını, belediyelerin genelde ilk üç yılında değil son iki yılında yoğun çalıştığını belirten Taşdelen, "Biz öyle yapmayacağız. Daha ilk 8 aylık dönemdeki pratiğimiz bunun yeterli kanıtıdır. Seçimlerden bugüne 9 yeni park, üç yeni gündüz bakımevi, bir yeni etüt merkezi ve üç yeni Çankaya Evi hizmete açtık. Çankaya`ya özgü asfalt kaldırımları pek çok bölgede yaygınlaştırdık. 70 bin ton asfalt döktük." dedi. 

Taşdelen, belediye olarak hizmetleri son iki yıla bırakmayacaklarını ifade ederek, "Sizden beş değil,  üç yıl istiyoruz. Üç yıl sonra Çankaya`da başarılı ve örnek bir belediyecilik yaratacağız" vaadinde bulundu.

"Bilim ve Halk Rehberimiz, Ortak Akıl Yöntemimizdir"

Hizmet ve projelerini oluştururken bilimsel esasları temel aldıklarını belirten Taşdelen, "Bizim hizmet üretmede iki rehberimiz var: Birisi bilim, diğeri halktır." ifadesini kullandı. 

Seçim çalışmaları döneminden itibaren Çankaya`nın ihtiyaçları doğrultusunda anketler yaptırdıklarını belirten Taşdelen, “Hizmet ve çalışmalarımızı bu veriler ışığında oluşturmaktayız.” dedi.  

Halkın eğilim, düşünce ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu ve vatandaşlardan gelen her türlü proje önerisine açık olduklarını belirten Taşdelen "Bizde `en iyisini ben bilirim`, `ben yaptım oldu` mantığı yoktur. Bunlar devri geçmiş yöntemlerdir. Biz `ortak aklı` esas almaktayız." görüşünü dile getirdi.

Yaptırdıkları anketlerde, vatandaşlardan gelen başlıca şikayetin belediye birimlerinde işlerini rahat ve hızlı biçimde yaptıramamak olduğunu saptadıklarını söyleyen Taşdelen, ilk yaptıkları işlerden birinin belediyenin girişine "Hoş Geldiniz Masası" kurmak olduğu bilgisini verdi. 

Taşdelen, artık Çankaya Belediyesi`ne gelen vatandaşların bütün işlemlerini belediyenin hemen girişinde bulunan Hoş Geldiniz Masası`nda çok süratli bir şekilde yaptığını belirterek, "Hoş Geldiniz Masası`na gelen bir vatandaşın bekleme süresi 1 dakika 40 saniye bütün işlemini halledip belediyeden ayrılması ise toplam 4 buçuk dakika." diye konuştu.

"Az Maliyet Çok ve Kaliteli Hizmet"

Alper Taşdelen, 8 aylık dönemde 9 yeni park, 3  yeni gündüz bakımevi, bir yeni etüt merkezi ve 3 yeni Çankaya Evi`ni hizmete açtıklarını belirterek, söz konusu dönemde 70 bin ton asfalt serdikleri ve 33 bin metrekare kaldırım çalışması yaptıklarını kaydetti.

Bu süreçte belediyenin borç stokunu da 20 milyon lira azalttıkları belirten Taşdelen, "Bu başarının arkasında hizmetlerimizi `en az maliyet, en hızlı ve kaliteli hizmet` ilkesiyle hayata geçiriyor olmamız vardır" dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00