Taşeron işçiler, CHP Grubu?nu ziyaret etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ve sağlık sektöründe çalışan taşeron işçilerden oluşan heyet, Özel?i TBMM?de ziyaret etti.

22.07.2015 23:39:28 0
Taşeron işçiler, CHP Grubu?nu ziyaret etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ve sağlık sektöründe çalışan taşeron işçilerden oluşan heyet, Özel’i TBMM’de ziyaret etti. 

Bilaloğlu ziyarette yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin maaş, özlük hakları ve çalışma koşulları açısından son derece olumsuz bir sistem içinde geçim mücadelesi verdiklerini belirterek, sağlık sektöründe taşeron uygulamasının sona erdirilmesini istedi. 

Bu statüde çalışanların kadroya alınması talebiyle geldiklerini ifade eden Bilaloğlu, siyasi partilerden bu konuda verdikleri sözlerin arkasında durmalarını beklediklerini kaydetti ve CHP milletvekillerinin Ankara’daki hastaneleri ziyaret ederek, taşeron çalışanlarla bir araya geldiğini, sorunlarını dinlediğini anlatan ve bunu son derece önemli bir yaklaşım olarak gördüklerini dile getirdi.

Daha sonra söz alan taşeron işçiler de ücretlerinin düşüklüğünden ve özlük haklarındaki eşitsizliklerden yakındı. Geçinebilmek için iki, hatta üç işte çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden işçiler, kadroya alınmaları, özlük haklarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi talebinde bulundular. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de taşeron işçiliğin modern kölelik olduğunu söyledi. Emekten yana siyaset yapan politikacılar olarak bu sorunun çözülmesine öncelik verdiklerini anlatan Emir, "Ancak tek başımıza yapamayız. Sizin örgütlü mücadeleniz de çok önemli. Hep beraber taşeronu ortadan kaldıracağız. Köle düzenine son vereceğiz" dedi. 

Özel ise konuşmasında CHP’nin taşeron işçilikle mücadeleye verdiği önemi vurgulayarak, işçilerin taleplerinin partilerinin seçim bildirgesinde yer alan konular olduğuna dikkati çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP sözünün arkasında, şundan kimsenin şüphesi olmasın, 14 ilkemiz çerçevesinde sizlerin talepleri ve bizim seçim vaatlerimiz de masada olacak. 
Taşeron sistemi bir emek sömürüsüdür, kölelik düzenidir, Ortaçağ’dan kalmış bir utançtır. Bunun sonunu getirmek halktan oy alarak seçilmiş her milletvekilinin boynunun borcudur."

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00