Tarih: 27.09.2024 11:01

TBB'DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Belediye Birliği Eylül ayı encümen toplantısının ardından encümen üyelerinin imzasıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden ve istinaf aşamasında bulunan yargı süreci ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

 

TBB encümen üyeleri olarak dava süreci ile ilgili görüş ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşmak için açıklama yaptıkları belirtildi.

 

Soruşturmanın ve yargılamanın ilk aşamasından bu yana haksızca ve hukuka aykırı bir şekilde devam edildiği belirtilen açıklamada, “Göreve seçimle gelen Sayın Ekrem İmamoğlu’nun, yargı eliyle siyasetten uzaklaştırılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Ülkemizin gerçek gündemi açlık, yoksulluk, işsizlik, gelir adaletsizliği, deprem ve belediyelerin mali açıdan yaşadığı sorunlardır. Bu sorunların tartışılması ve çözülmesi gerekirken, davanın belli odaklarca bilinçli olarak gündemde tutulması toplumun tamamında büyük bir rahatsızlık yaratmaktadır.” denildi.

 

-“Beraatle sonuçlanmasını umut ediyoruz”

 

Başkan İmamoğlu’na siyasi yasak dahil olmak üzere cezai sonuç doğuracak bir onama kararının yerel demokrasimizi zedeleyeceğini, halkın vicdanını kanatacak ve toplumsal barışa zarar vereceğinin vurgulandığı açıklama şöyle devam etti: “Hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayacak ve siyasi saiklerle verilecek kararlar, demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi derinden yaralayacaktır. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak bir onama kararı, yerel demokrasimizi zedeleyeceği gibi, halkın vicdanını kanatacak ve toplumsal barışımıza zarar verecektir. Yargı organlarımızı siyasi saiklerle değil, anayasa, yasa, adalet duygusu ve ceza hukukunun evrensel ilkeleri doğrultusunda bir an önce karar vermeye çağırıyor, toplumun bütün kesimlerini hassas olmaya davet ediyoruz. Birinci derece mahkemesince verilen hukuka aykırı kararın istinaf aşamasında, toplumun beklentileri doğrultusunda beraatle sonuçlanmasını umut ediyoruz.”  denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —