TBMM 15 TEMMUZ DARBE ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLK TOPLANTISINI YAPTI

15 Temmuz FETÖ darbesinin araştırılması için kurulan komisyon ilk toplantısını darbeden tam üç ay sonra yaptı.

5.10.2016 10:59:55 0
TBMM 15 TEMMUZ DARBE ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLK TOPLANTISINI YAPTI

15 Temmuz FETÖ darbesinin araştırılması için kurulan komisyon ilk toplantısını darbeden tam üç ay sonra yaptı. Toplantıda muhalefet partilerini temsil eden milletvekilleri başkanlık divanına tüm partilerden birer kişi alınmasını önerdiler ancak bu iktidar partisinin komisyon üyeleri tarafından kabul görmedi ve AKP uzlaşmaya yanaşmayıp Reşat Petek’i aday göstermesi üzerine CHP de Aytun Çıray’ı başkan adayı gösterdi.

 

Petek AKP oylarının tamamını alarak 9 oyla başkan seçilirken, Çıray 5 oy aldı. MHP milletvekili Erdoğan’ın da oyunu Çıray’a verdiği tahmin ediliyor.

 

Reşat Petek’in başkan seçilmesi üzerine daha önceki açıklamasını da hatırlatan Çıray “AKP’yi Petek konusunda komisyon üyesi seçilir seçilmez uyardık ama dinlemediler. Üstelik 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu’na başkan seçtiler. Petek FETÖ kumpası olduğu bilinen Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına açık destek vermişti. Yani Petek FETÖ ile ilgisinin derecesi araştırılacak biridir. Üstelik seçilir seçilmez bir kararla komisyona atanacak uzmanların seçimi ve davet edilecek şahsiyetler hakkında tüm yetkileri üzerine almak istemesi milletimizde komisyona karşı derin bir güven bunalımı yaratacaktır,” dedi.

 

KOMİSYON DARBENİN SİYASİ KADROLARINI ORTAYA ÇIKARMAK ZORUNDA

 

Sözlerini, “15 Temmuz’un arka planının gerek onu hazırlayan birincil ve ikincil aktörler, gerekse bu aktörlerin planları ve bu planları hayata geçirmek için kullandıkları metotlar araştırılıp, en kısa zamanda açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu Türk Milleti’nin geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için hayati önem taşımaktadır. Araştırma komisyonumuz Türk milletini ve TBMM’nin doğrudan doğruya hedef alan bir saldırının açık-örtülü bütün siyasi aktörlerini ve kadrolarını açığa çıkarmak zorundadır. Türk Milletinin bizi yükümlü kıldığı tarihi misyon budur,” diyerek sürdüren Çıray şöyle devam etti:

 

SİYASİ İSLÂMİST KALKIŞMA MÜSLÜMANLARI YARALADI

 

 “15 Temmuz FETÖ işgal ve darbe teşebbüsü modern dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş, Müslümanları derinden yaralayan siyasi İslâmist bir kalkışmadır. Darbenin hayata geçirilme sürecinin hiçbir noktasının karanlıkta kalmamalıdır. Çünkü bu teşebbüs, başarısızlığa uğramış haliyle bile Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyetine başka hiçbir olayla karşılaştırılamayacak ölçüde zarar vermiştir. Başta OHAL yönetimi, KHK’ler ve kuruların yanısıra yaşın da yanması gibi komplikasyonlarla zarar vermeye de devam etmektedir.”

 

“DARBEYİ BİLEREK ÖNLEMEDİ” İDDİASI CUMHURBAŞKANI’NI YARALAR

 

“Sayın Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’u bir tür lütuf olarak gördüğünü her fırsatta ve her vesileyle belli etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerinden yola çıkan bazı siyasetçiler ve siyaset dışı odaklar ise onun 15 Temmuz darbesinin planlayıcısı olmasa dahi, darbeyi bir şekilde haber alarak kendisini kahramanlaştıracak şekilde karşı bir hareketle önlediğini söylemektedirler. Bu iddianın meclis konuşmalarına dahi yansımış olması dikkate alınmasını gerektiren faktörlerden biridir. Devletimizin ve milletimizin selâmeti için Sayın Cumhurbaşkanı hakkında şüphe yaratmayı amaçlayan bu iddialar araştırılarak boşa çıkarılmalıdır. Çünkü 241 vatan evladının şehit olduğu bir girişim hakkında ‘önüne geçilebilecekken geçilmemiştir’ iddiası Sayın Cumhurbaşkanı’nı yaralayacak ağır bir iddiadır. Bu tür bir ihtimalin zikredilebiliyor olması şüyu vukuundan beter olmak deyimiyle tam kastedilen şeydir.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00