TBMM BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI`NDAN BASIN AÇIKLAMASI...

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, bazı basın ve yayın organlarında, TBMM Başkanı Kahraman`ın, genç milletvekillerine bazı tavsiyelerde bulunduğu, "oylama yaparken grup başkanvekillerinin verdiği oylara uyulması gerektiğini" söylediği ve bu

Gündem 12.01.2016 14:46:55 0
TBMM BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI`NDAN BASIN AÇIKLAMASI...


TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, bazı basın ve yayın organlarında, TBMM Başkanı Kahraman'ın, genç milletvekillerine bazı tavsiyelerde bulunduğu, "oylama yaparken grup başkanvekillerinin verdiği oylara uyulması gerektiğini" söylediği ve bunun doğru bir yol olduğunu savunduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: 

"Bazı basın ve yayın organlarında, TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman'ın, genç milletvekillerine bazı tavsiyelerde bulunduğu, "oylama yaparken grup başkanvekillerinin verdiği oylara uyulması gerektiğini" söylediği ve bunun doğru bir yol olduğunu savunduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 

Bilindiği gibi, Danışma Kurulu toplantıları sonrasında TBMM Başkanları zaman zaman gözlemlerini ve tecrübelerini milletvekilleriyle paylaşmaktadırlar. TBMM Başkanı Kahraman'ın da bir Danışma Kurulu toplantısı bittikten sonra milletvekilleriyle samimi bir ortamda yapmış olduğu sohbet çarpıtılarak gerçekle alakası olmayan bir habere dönüştürülmüştür. 

TBMM Başkanımız, söz konusu sohbet sırasında parlamenter sisteme ait görüşlerini aktarmış ve milletvekillerinin kendi vicdani kanaatleri ve görüşleri istikametinde hareket etmelerinin uygun olacağını ifade etmiştir. Durum buyken, tam aksi yönde bir çarpıtma yapılarak Sayın Kahraman'ın açıklamalarına dair hakikatle ilgisi olmayan yakıştırmalar yapılmasının, en hafif tabiriyle ciddiyetsizlik olduğu bilinmelidir. 

TBMM Başkanımız, kürsü dokunulmazlığı çerçevesinde, kaba ve yaralayıcı ifadelerde bulunmamak şartı ile her milletvekilinin görüşlerini sonuna kadar serbestçe dile getirme hürriyetinin en büyük destekçisidir ve çarpıtılarak habere konu edilen beyanları da bu çerçevede değerlendirilmeli ve anlaşılmalıdır. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00