TBMM BAŞKANI KAHRAMAN MAÜ`DE GÜNEYDOĞUNUN EN KAPSAMLI KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça?nın daveti üzerine Mardin?i ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Güneydoğu?nun en kapsamlı üniversite kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Mardin 30.01.2018 13:54:10 0
TBMM BAŞKANI KAHRAMAN MAÜ`DE GÜNEYDOĞUNUN EN KAPSAMLI KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın daveti üzerine Mardin’i ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Güneydoğu’nun en kapsamlı üniversite kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı Rektörlük makamında ziyaret etmesinin ardından Mardin Artuklu Üniversitesi kampüs alanında gerçekleştirilen törene katılan Kahraman’a, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TBMM İdare Amiri, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mardin Valisi Mustafa Yaman eşlik etti.

 

11 bin 600 metrekare alan üzerinde her düzeydeki araştırmacı ve öğrencilerin araştırma yapabilecekleri yurtiçi ve yurtdışından gelecek araştırmacılara çalışma imkânı sağlayan yüksek standartlara ve kaliteye sahip çalışma olanaklarının teminini hedefleyen “Kütüphane Binası” nın 365 gün 24 saat hizmet vererek 100 bin kitap arşivi ile bin öğrenciye aynı anda hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğu ifade edildi.

 

Kütüphanenin açılış töreninde TBBM Başkanı İsmail Kahraman’a davetini kabul ettiği için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Batı medeniyetinin temelinde İslam’ın olduğunu belirterek, “Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir, ilhamını kitaptan alan bir medeniyet. Kur’an-ı Kerim’den ilhamını alan bir medeniyetiz. Avrupa Rönesans’ını hazırlayan İslam medeniyetidir. İslam medeniyetinin verileri ve Arapçadan Latinceye çevrilen 256 dev eserin Batı’ya intikali ile Arapçadan Latinceye intikalinden sonra Batı medeniyeti ortaya çıkmıştır. Batı medeniyetinin temeli ve kaynağında İslam medeniyeti vardır.” dedi.

 

Tam donanımlı bir bilgi merkezi özelliklerine sahip olacak Kütüphane Binası’nda Okuma Salonu, Elektronik Kaynaklar Araştırma Salonu, Kitap Arşivi, Cilt Atölyesi, Tamir Atölyesi, Süreli Yayınlar Okuma Bölümü, Sessiz Çalışma Odası, Sergi Alanı, Müze ve Seminer Salonu’nun inşa edildiği bilgisini vererek konuşmasına devam eden Ağırakça, modern kütüphaneciliğin gereksinimlerini en yüksek düzeyde sağlayan ve tüm alanlarda bilgi hizmeti veren bu eserin üniversiteye kazandırılmasında emeği geçen üniversite mensuplarına teşekkür etti.

 

Kütüphanenin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleşmesinde gerekli bilgiyi ve bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp, kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmaya çalışan bir merkez olduğunu söyleyen Rektör Ağırakça, “Mardin Artuklu Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel alanlarda yapacağı atılımlar için eğitim ve araştırma imkânlarını sağlayıp daha da geliştirme konusunda kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı Kahraman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yla uzun yıllara dayanan bir dostluklarının olduğunu hatırlatarak, ortaya konan bu eşsiz yapının gurur verici olduğunu ifade etti.

 

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesini kesen TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet kütüphanedeki teknolojik yatırımları ve Rektör Profesör Dr. Ağırakça’nın 17 bin kitap bağışladığı arşivi gezdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 
  •  

29° / 16.5°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61