TBMM`DE 139 MİLLETVEKİLİNE AİT 682 FEZLEKE ADALET BAKANLIĞI`NA GÖNDERİLDİ

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması ve Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe gir

Gündem 12.06.2016 10:58:50 0
TBMM`DE 139 MİLLETVEKİLİNE AİT 682 FEZLEKE ADALET BAKANLIĞI`NA GÖNDERİLDİ

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, fezlekelere ilişkin Meclis'teki süreç tamamlandı. 

Fezlekelerin olduğu dosyalar, özel güvenlik tedbirleri altında, Yeni Halkla İlişkiler Binasında tutulduğu özel odadan görevliler tarafından, evrak taşıma arabasıyla, Adalet Bakanlığına gönderileceği araca taşındı. Taşıma işleminin bitmesinin ardından, TBMM Başkanlığı yetkilileri, arabanın bagajının arka kapısını mühürledi. 

Polislerin de eşlik ettiği araç, daha sonra Adalet Bakanlığına gitti. 

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, fezlekeler arabayla gönderilmeden önce yaptığı kısa açıklamada, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve geçen çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. 

Akbaşoğlu, "Kanuna göre, dokunulmazlığa ilişkin dosyaların 15 günlük süre içerisinde ilgili mercilere gönderilmesi gerekiyor." dedi. 

Akbaşoğlu, bu çerçevede TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin TBMM Karma Komisyonu'nda bir araya geldiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Önce tespit tutanağı tutmak suretiyle, daha sonra da teslim-tesellüm tutanağı ile 139 milletvekilimize ait 682 fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdik. Anayasa hükmünün gereği bu şekilde yerine getirilmiş oluyor. Bundan sonraki süreç, yargı sürecidir, yargının takdirindedir. Milletimize hayırlı olsun." 

Akbaşoğlu, fezlekelerin Adalet Bakanlığı'ndan ilgili adli mercilere gönderileceğini bildirdi.

 

KAYNAK:TBMM


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33