TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, DÜNYA ÇOCUKLARINI KABUL ETTİ

Cemil Çiçek, TBMM`nin 94. Açılış Yıldönümü kutlamaları sebebiyle Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında ülkemize davet edilen dünya çocuklarını kabul etti.

Gündem 17.04.2014 22:18:53 0
TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, DÜNYA ÇOCUKLARINI KABUL ETTİ

Çiçek, TBMM`nin 94. Açılış Yıldönümü kutlamaları sebebiyle Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında ülkemize davet edilen dünya çocuklarını kabul etti. 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kabul töreninde yaptığı konuşmada dünya çocuklarını TBMM`de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 94. Yılı olduğunu hatırlatan Çiçek, "Bu hafta bizim için çok önemli bir haftadır. 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde, bu kutsal çatı altında tüm dünyaya bağımsızlığımızı korumaya karar verdiğimizi ilan ettiğimiz bir gündür" ifadelerine yer verdi. Çiçek çocuklara şöyle seslendi: 

"Sizler şu anda Türkiye`yi bağımsızlığa kavuşturan, Türk milletini özgürleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin çatısı altında bulunuyorsunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyanın diğer ülkelerindeki parlamentolar gibi millet iradesinin temsil edildiği yerdir. 94 yıl önce Ankara`da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bizim ülkemizin en önemli kurumudur. 

Sevgili çocuklar, siz bu dünyanın çiçeklerisiniz. Kalpleriniz sevgi ile dolu, inançlarınız, renkleriniz, dilleriniz, kültürleriniz farklı da olsa bu dünyanın çiçekleri olarak bir araya gelebiliyorsunuz. Hayalleriniz ve ümitleriniz farklı da olsa aynı yöne bakmayı başarabiliyorsunuz. Sevgi ile birbirinizi kucaklayabiliyor, dostça aynı sofraya oturabiliyorsunuz. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen, TRT tarafından da geleneksel hale getirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri`nin amacı da budur. Farklı ülkelerden çocukları ülkemizde buluşturarak sizlerin hem ülkemizi hem de birbirinizi tanımanızı bu vesile ile gerçekleştirmiş oluyoruz." 

TBMM Başkanı Çiçek, bu anlamlı bir geleneği uzunca bir zamandan beri sürdüren TRT`ye, genel müdürüne ve çalışanlarına teşekkür etti. Çiçek şunları kaydetti: 

"Sevgili çocuklar biliyor ve inanıyoruz ki birbirini tanıyan insanlar önyargılı olmaz. Birbirinden korkup çekinmez, birbirine karşı düşmanlık beslemez. Anlamadığı dili öğrenmeye çalışır, bilmediği kültürü öğrenmeye çalışır. Öyle olan insanlar birbirleriyle yardımlaşır ve kaynaşır, farklılıkları bir zenginlik olarak görür. 

Bugün sizler bizimle 23 Nisan coşkusunu paylaşırken maalesef dünyanın birçok ülkesinde çocuklar ya açlıktan, ya hastalıktan ya da savaşlarda hayatlarını kaybediyorlar. Bunda sizlerin ve tüm dünya çocuklarının hiçbir suçu yok. Maalesef biz büyükler barış içinde bir arada yaşamayı başaramıyoruz. Bu yüzden de sizlere refah içinde, huzur içinde, huzurlu bir dünya bırakamıyoruz. Sorunlarımızı savaş yoluyla çözmekten vazgeçemediğimiz için sıkıntılarımızı sizlere de yansıtıyoruz. 

Dileğim, biz büyüklerin başaramadığı barış içinde huzurlu dünya hedefini sizler başarabilesiniz, gerçekleştirebilesiniz. 

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu aziz Atatürk bu düşüncelerle 23 Nisan`ı çocuklara armağan etmiştir. İnanıyorum ki sizlerin yönettiği dünya daha güzel, daha huzurlu olacaktır. Benim yarının büyüklerine olan inancım tamdır. Ve inanıyorum ki gelecek bugünkünden daha aydınlık olacaktır. Sizlere hayat boyu başarılar diliyorum. Ülkelerinize sağlıkla dönmenizi diliyorum. Buradan tüm ülkeniz insanlarına barış, huzur, esenlik dileklerimizi götürünüz." 

Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Güney Kore, Suriye, Maldivler, Kanada, Hindistan, Yemen, Macaristan, Japonya, Kırgızistan ve Türkiye`den 700 çocuğu temsilen TBMM`ye gelen çocuklar ülkelerine özgü hediyeleri TBMM Başkanı`na sundular. 

Kabul töreninde, Suriye`yi temsilen gelen dört yaşlarında bir çocuk, "Ben size getirdiğim bu gülleri Nizip`ten getirdim. Çünkü Suriye`de güller yok, sadece bombalar var" dedi.  



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00