TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

Ankara 1.04.2024 11:15:00 0
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, OYUNU İSTANBUL’DA KULLANDI

TBMM Başkanı Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile oylarını kullanmak için Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi’ne geldi.

 

Okul bahçesinde kendisini karşılayan vatandaşları selamlayan Kurtulmuş, daha sonra “1245” numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geldi. Sandık görevlileriyle tokalaşan Kurtulmuş, daha sonra kabine geçerek oyunu kullandı.

 

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, sandık görevlilerine de başarılar diledi.Kurtulmuş, okuldan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, bugün Türkiye’nin sandık başına gittiğini, seçim kampanyasının fevkalade demokratik olgunluk içerisinde, şölen havasında geçtiğini söyledi. 

 

Türkiye'nin her yerindeki mitingler ve toplantılarla adayların, siyasi partilerin görüşlerini dile getirdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

 

“Bu bir yerel seçim olduğu için adaylar özellikle yerel seçimde kendi ilçelerine ve illerine yapacakları hizmetleri seçmenleriyle paylaştılar. Bugün artık söz sırası seçmende. Sandıkta oy kullanacak olan 61 milyonu aşkın vatandaşımız, Türkiye'nin her yerinde sandıklara giderek bugün oylarını kullanacaklar ve ülkemizi inşallah 5 yıl boyunca yönetecek olan yerel yöneticileri seçecekler.

Öncelikle seçimin bu ana kadar, geldiğimiz süreç içerisinde büyük bir olgunlukla geçmiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Ümit ediyorum ki bugün de Türkiye'nin her yerinde büyük bir güvenlik içerisinde, olgunluk içerisinde olaysız bir şekilde seçimler tamamlanır. Her seçimden sonra dünyaya söylediğimiz gibi, dünyada gerçekten fevkalade güçlü bir şekilde seçimlerini yapabilen ve güzel bir şekilde seçimleri sonuçlandırabilen önemli ülkelerden birisiyiz."

Seçimin sonuçlarının hayırlı uğurlu olması temennisini dile getiren Kurtulmuş, "Seçilecek bütün yerel yöneticilere, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine ve mahalle muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde milletin vatanın evlatlarına en güzel şekilde hizmet edebilecek bir hizmet dönemi diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Seçimlerin sonucunun demokrasi bakımından, Türkiye'nin geldiği demokratik olgunluğu göstermesi bakımından hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Türkiye bu seçimi de geride bıraktıktan sonra Türkiye Yüzyılı hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde, çok daha güçlü bir şekilde yürüyecektir, devam edecektir. Çünkü özellikle dünyadaki gelişmeler ve bölgemizdeki gelişmeler bu coğrafyada Türkiye'nin çok güçlü bir şekilde ayaklarını yere sağlam basması gerektiğini gösteriyor. Aslında bu seçimler bizim için bu anlamda da bir göstergedir. İçeride birliği dirliği sağlayacak, beraberlik içerisinde bütünlük içerisinde milli hedeflerimize odaklanarak yolumuza devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün seçecek arkadaşları tebrik ediyorum."

TBMM Başkanı Kurtulmuş, seçimi İstanbul'da takip edeceğini, yarın Ankara'ya geçeceğini bildirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62