TBMM BÜTÇE MARATONUNA BAŞLIYOR!

Meclis, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı`nın görüşmelerine başlayacak.

Gündem 20.10.2013 21:17:09 0
TBMM BÜTÇE MARATONUNA BAŞLIYOR!

Meclis, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı`nın görüşmelerine başlayacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı`nı, 22 Ekim Salı günü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`na sunacak.

Komisyonda 1 ay sürecek bütçe görüşmeleri, 22 Kasım Cuma günü sona erecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nun ilan ettiği görüşme takvimi şöyle:

22 Ekim Salı:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in saat 15.30`da bütçe ve kesinhesap kanunu tasarılarını sunuşu.

24 Ekim Perşembe:

Bütçe ve kesinhesap kanunu tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeler.

4 Kasım Pazartesi:

-TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Tanıtım Fonu Kurulu Sekreterliği.

5 Kasım Salı: 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın–Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.

6 Kasım Çarşamba:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Merkez Bankası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

7 Kasım Perşembe:

Dışişleri Bakanlığı. 

8 Kasım Cuma:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu.

11 Kasım Pazartesi:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı.

12 Kasım Salı:

Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler.

13 Kasım Çarşamba:

Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu.

14 Kasım Perşembe:

Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü.

15 Kasım Cuma:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.

18 Kasım Pazartesi:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı,

19  Kasım Salı:

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi.

20 Kasım Çarşamba:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu (Sayıştay Raporu) Sosyal Güvenlik Kurumu (Sayıştay Raporu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü.

21 Kasım Perşembe:

Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu.

22 Kasım Cuma:

Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarılarının Maddeleri.

Genel Kurul Tam Gün Yasası için çalışacak

TBMM Genel Kurulu`nda ise "Tam Gün Yasası" ile ilgili torba kanun tasarısı ele alınacak.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair torba tasarıya göre, memur, subay, astsubay ve askeri öğrenciler; ofis, büro ve muayenehane açamayacak, vakıf üniversitelerinde çalışamayacak. Ancak memurların insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmaları bu yasaklamanın dışında olacak.

Sağlık personeli, mesai saatleri dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek. Yükseköğretim kurumlarının kadro ve pozisyonlarında bulunmayan profesör ve doçentler, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi olarak istihdam edilebilecek.

Mesai saatleri dışında yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde çalışan öğretim üyeleri, bu düzenlemenin yayımı tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bu faaliyetlerini sona erdirmezse üniversiteyle ilişikleri kesilecek. GATA`da da sözleşmeli profesör ve doçent çalıştırılabilecek.

Sünnet ameliyatını sadece tabipler yapacak. Bu düzenlemenin yayımı tarihinde sünnetçilik yapanlar, 31 Aralık 2013 tarihine kadar sünnetçilik yapmaya devam edecek. Sağlık çalışanlarına ödenen nöbet ücretleri yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için yüzde 50 oranında fazla ödenecek.

Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Ancak, olağanüstü durumlarda acil sağlık hizmeti ulaşana kadar sağlık hizmeti veren hekimler ve sağlık görevlileri bu cezaya çarptırılmayacak. 

Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedenleri arasında sayılacak. Reçete toplayarak haksız kazanç elde eden eczacılar ile hastane önlerinde hastaların reçetelerini alarak ilaç temin etmeye çalışan kişilere para cezası verilecek. Eczaneler toptan satış yapamayacak. İlaçlar internette satılamayacak.

Komisyonlar

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nda, 23 Ekim Çarşamba günü, alt komisyonlara üye seçimi yapılacak. Almanya, Hollanda ve Belçika Gençlik Dairelerinin Türk kökenli çocuklara yönelik uygulamalarına ilişkin inceleme raporu ile Belçika ve Hollanda Ceza İnfaz Kurumları ve kolluk uygulamaları inceleme raporu da aynı gün ele alınacak.

AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel ile MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya`nın, Doğu Türkistan`da yaşayan Uygur Türklerinin ve Müslümanların maruz kaldığı insan hakları ihlallerinin araştırılmasına ilişkin önerge ise 24 Ekim Perşembe günü, İnsan Hakları Komisyonu`nda görüşülecek. 

TBMM Anayasa Yazım Komisyonu, çalışmalarına devam edecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor