?TEKELCİ YAPILANMALAR ESNAF VE TÜKETİCİYİ TEHDİT EDİYOR"

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, hipermarketler, zincir marketler ve AVM`lerin tekelleşerek esnaf ve sanatkarın işlerini olumsuz etkilediğini ifade ederek, ?Fahiş zamların ve piyasa baskılarının önlenmesi için üreticiyi, esnaf ve tüketiciyi koruyan yas

Ekonomi 22.01.2019 14:34:22 0
?TEKELCİ YAPILANMALAR  ESNAF VE TÜKETİCİYİ TEHDİT EDİYOR

ESDER Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, hipermarketler, zincir marketler ve AVM'lerin tekelleşerek esnaf ve sanatkarın işlerini olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Fahiş zamların ve piyasa baskılarının önlenmesi için üreticiyi, esnaf ve tüketiciyi koruyan yasal düzenleme yapılmalıdır. Hipermarket yasası günün koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenmeli” dedi.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, son zamanlarda marketlerin özellikle gıda fiyatlarındaki fahiş zamlar yapması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın marketlerde fiyatların düşmemesi konusundaki sert eleştirilerine destek veren ESDER Başkanı ÇELİKUS, perakende yasasının yeniden düzenlenmesiyle bunun önüne geçilebileceğini ifade etti. Hipermarketler, zincir marketler ve AVM'lerin tekelleşerek esnaf ve sanatkarın işlerini olumsuz etkilediğini, iç piyasada da dengesiz ekonomik ortama neden olduğunu vurgulayan Çelikus, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın da hipermarketlerin, zincir marketlerin ve AVM'lerin uyguladıkları fahiş zamlar hakkında belirttiği gibi, konulacak kurallar ve yapılacak etkili denetimlerle bir an önce bu kesimin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini ESDER olarak defalarca beyan etmiştik. Bu hal böyle devam ederse piyasadaki esnafların yok olması kaçınılmaz olup, daha sonra yerli marketler de bu durumdan nasibini alacak ve piyasa tamamen yabancı marketlerin eline geçecektir" değerlendirmesini yaptı.

 

“TEKELCİ YAPILANMALAR ÜRETİCİYİ, ESNAF VE TÜKETİCİYİ TEHDİT ETMEKTEDİR"

 

Hipermarket, zincir marketlerin ve AVM'lerin oluşturduğu tekelci yapının, üreticiyi, esnaf ve tüketiciyi tehdit ederek piyasayı istedikleri gibi belirlemekte olduklarını dile getiren ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS, "Dar gelirli, işçi, çiftçi, memur, emekli, dul, yetim ve esnaf bu durumdan ciddi anlamda etkilenmektedir. Bunun çaresi, esnafın önünü açarak güçlendirmekten geçer. Fahiş zamların ve piyasa baskılarının önlenmesi için üreticiyi, esnaf ve tüketiciyi koruyan yasal düzenleme yapılmalıdır. Kadük çıkan perakende yasası diğer ifadeyle hipermarket yasasını günün koşulları ile dikkate alarak yeniden düzenlenmesidir” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15