TEMAYÜL YOKLAMASI OY SANDIKLARI GENEL MERKEZDE AÇILACAK!

Mardin`de Atatürk Spor Salonunda büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül Yoklamasının ardındanbir açıklama yapan Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, zarfları burada değil genel merkezde açacaklarını belirten Can

Polisiye Haberler 9.11.2013 21:17:52 0
TEMAYÜL YOKLAMASI OY  SANDIKLARI GENEL MERKEZDE AÇILACAK!

Mardin`de Atatürk Spor Salonunda büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül Yoklamasının ardındanbir açıklama yapan Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, zarfları burada değil genel merkezde açacaklarını belirten Canikli, en önemli kriterin vatandaşların kanaati olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili, "Elbette yapılacak her şey hukuk ve yasalar çerçevesinde olacaktır. Öğrencilerin özgürlüklerini kısıtlayacak ya da mevzuata aykırı bir şekilde işlem yapılması kesinlikle söz konusu olamaz" dedi.

Canikli, partisince Atatürk Spor Salonu`nda büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, adayları seçmede temayül yoklamasının tek başına yeterli olmadığını ve birçok kriterin göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Yoklamanın ardından zarfları burada değil genel merkezde açacaklarını dile getiren Canikli, en önemli kriterin vatandaşların kanaati olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin ``Yeni anayasa çalışmalarında uzlaşma söz konusu mu, umut var mı?`` sorusuna Canikli, "Ne CHP ne MHP bu konuda destek verdi. Bu saatten sonra da anayasa yapılması konusunda açıkçası çok ümitli değiliz. Çok iyimser düşünemiyoruz" diye cevap verdi.

Canikli öğrenci evlerine yönelik tartışmalar ve Başbakan Erdoğan`ın açıklamalarına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Aslında sayın Başbakanımızın bu konudaki söylediği husus çok açık ve net. Başbakanımız velilerimizden, vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikayetleri kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşlarımız `biz çocuklarımızın akıbetini bilmek istiyoruz. Onları sizin korumanızı istiyoruz. Çocuklarımızı okumak için çeşitli illere gönderiyoruz. (Özellikle kız çocukları için söylüyorlar) bunları korumanız gerekir` diye sayın Başbakanımızdan talepte bulunuyorlar. Bir Başbakan olarak elbette vatandaşlarımızın bu taleplerine kayıtsız kalması düşünülemez. Olay bundan ibarettir. Elbette yapılacak herşey hukuk ve yasalar çerçevesinde olacaktır. Öğrencilerimizin özgürlüklerini kısıtlayacak ya da mevzuata aykırı bir şekilde işlem yapılması kesinlikle söz konusu olamaz. Bunlar yapılan spekülasyonlardır."

Daha sonra merkez ve ilçeler için 10, büyükşehir için ise 3 sandık kuruldu. Sandıklarda bin 517 kişi oy kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04