TERİM:``DEĞİŞİKLİK DEĞİL,DEVRİM LAZIM``

Fatih Terim, Türk futbolunun sorunlarını teşhis ettik. Şimdi tedavi gerekiyor. Bunu yaparken de değişiklik değil Devrim lazım" dedi.

Spor 8.01.2014 19:39:16 0
TERİM:``DEĞİŞİKLİK DEĞİL,DEVRİM LAZIM``

Fatih Terim, Türk futbolunun sorunlarını teşhis ettik. Şimdi tedavi gerekiyor. Bunu yaparken de değişiklik değil Devrim lazım" dedi.

Türkiye Futbol Direktörlüğü tarafından, yürütülmekte olan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve tüm seviyelerde görev yapan teknik adamların yaşadıkları sorunlar ile çözüm önerilerini paylaşmak üzere düzenlenen toplantıların ilkinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig`de görev yapan teknik adamlarla bir araya geldi. Antalya Titanic Deluxe Hotel Belek`te yapılan toplantıya Kasımpaşa, Kayserispor ve Sivasspor dışında tüm Spor Toto Süper Lig kulüplerinin teknik adamları katıldı.

Fatih Terim`in açılış konuşmasıyla başlayan organizasyonun ilk bölümünde 2014-2015 sezonu planlaması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Dilekler ve istekler başlıklı ikinci bölümde ise teknik adamlar; yabancı oyuncu sayısı, Ziraat Türkiye Kupası statüsü, genç futbolcu gelişimi gibi konularda görüşlerini aktardı. Toplantıya Türkiye Futbol Direktörlüğü`nde teknik, idari ve bilimsel konularda görev alan yetkililer de katıldı. 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, organizasyon sonrası yaptığı değerlendirmede, toplantının son derece verimli geçtiğini söyledi. Meslektaşlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Terim, Türk futbolunun gelişimi için futbolun tüm paydaşlarının görüşlerini dinleyeceklerini, futbol ailesinin en önemli aktörlerinden olan teknik adamların fikirlerinin de çizecekleri yol haritasının belirlenmesinde büyük katkısının olacağını belirtti.

Toplantının temel hedefinin sezon planlaması hakkında fikir alışverişi olduğunu bildiren Terim, UEFA`nın 18 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında herhangi bir maç organizasyonuna izin vermediğini, Ağustos ayı  takvimi içinde de milli maçlar için yer ayrılmadığını belirtti. Fatih Terim, bu nedenlerden ötürü Eylül ayında başlayacak Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlık amacıyla 25 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında Milli Takım`ın özel bir turnuvaya katılmasını ya da özel maçlar oynamasını planladıklarını, bu bilgiyi de toplantıda teknik adamlarla paylaştıklarını söyledi.

Toplantıda teknik adamların Türk futbolundaki sıkıntıları, bazı çözüm önerilerini aktardıklarını ifade eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu kapsamda yabancı oyuncu sayısı konusunun da teknik adamlar tarafından gündeme getirildiğini söyledi. Terim, bu alanda karar alınacaksa teknik adamlara mutlaka sorulması gerektiğini, toplantıda ortaya konan görüşleri de TFF yönetimi ile paylaşacağını, son kararı TFF`nin vereceğini belirtti.

Teknik adamlarla belli aralıklarla bir araya gelmeyi planladıklarını bildiren Terim, teknik adamlardan rakip analizi, genç futbolcu gelişimi gibi konularda görev almalarını isteyeceğini bu sayede onların futbola önemli bir destek verebileceklerini açıkladı. Terim, Türk futbolunun sorunlarını teşhis ettik. Şimdi tedavi gerekiyor. Bunu yaparken de değişiklik değil rönesans lazım" dedi. Bu konuda herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini hatırlatan Fatih Terim, "Eski yeninin düşmanıdır.Yeni bir şey kolay değildir ama yeniliklere açık olmalıyız." şeklinde konuştu. Genç futbolcu gelişiminin önceliklerinden biri olduğunu belirten Terim, bu konunun büyük turnuvalara katılmak kadar mühim olduğunu bu nedenle Akademi Direktörleriyle yapacağı toplantıya büyük önem verdiğini söyledi.

Fatih Terim, yarın da PTT 1.Lig takımlarının teknik sorumluları ardından da Coca-Cola Elit Akademi Ligi`nde görev yapan akademi direktörleri ile iki toplantı gerçekleştirecek. Terim, Cuma günü  Spor Toto 2. Lig  ve Spor Toto  3. Lig teknik sorumlularıyla bir araya gelecek. Katılımcılar bu toplantılarda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türk futbolunun geleceğine yön verecek konuları tartışma, görüş ve önerilerini paylaşma fırsatı bulacak. 

Antalya`daki Titanic Deluxe Hotel Belek`te Spor Toto Süper Lig takımlarının teknik direktörleri ile bir araya gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim`in tüm açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28° / 15.3°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59