Başarılı ve maddi imkanı kısıtlı gençlere eğitim desteği veren Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi, gelirinin tamamı bursiyelere aktarılmak üzere İzmir’de Rakela Mutfak Terapisi Dopdolu Salatalar Workshop’u düzenledi.
Bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan TEV başarılı ve maddi imkanı kısıtlı gençlere desteğini sürdürüyor. TEV İzmir Şubesi, kız öğrencilere burs fonu yaratmak amacıyla yemek kitabı yazarı Rakela Köksal Palombo ile Rakela Mutfak Terapisi Dopdolu Salatalar Workshop’u düzenledi. Rakela Mutfak Terapisi, Bortar Mutfak, Yazgan Şarapları, Kristal Yağları ve Makara Tekstil sponsorluğunda İzmir Bortar Mutfak’da gerçekleştirilen etkinliğe; Siret Gabay, Özge Levi, Çiğdem Tambahar, Bengi Soney, İlanit Hulli, Sezgin Savranoğlu, Esra Uçar, Aslı Odabaşı, Karolin Şirinpınar, Bengi Şen, Şebnem Güzeliş, Sezin Sivri, Oylun Ünal, Harika Kaya, İpek Kaptanoğlu, Ümran Bağcı, Nihal Eyna, Melike Balkan, Yıldız Özçelik, Yasemin Demirel, Hülya Oktay, Mert Esen, Didem Akçay, Melike Şamlı, Sevda Şükürer, Çağla Günay ve Özlem Altınışık gibi İzmir’in iş ve cemiyet hayatından isimler katıldı.
TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar etkinlikte yaptığı konuşmada TEV’in yarım asırdır devam eden eğitim seferberliğinde İzmir’in önemli bir yeri olduğunu belirterek “Türk Eğitim Vakfı olarak, 50 yılda tam 232 bin 364 öğrencimize eğitim bursu vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ama inanın ki, ihtiyaç çok daha büyük. Türk Eğitim Vakfı’na eğitim bursu için başvuran her 25 öğrenciden sadece birine destek sağlayabiliyoruz. Demek ki, daha gidecek çok yolumuz, desteklenecek çok gencimiz var. Bu yolda sağlayacağınız katkı bizle için büyük önem taşıyor. Bu vesileyle ilkini gerçekleştirdiğimiz Dopdolu Salatalar Workshop’u ile bize destek olan Rakela Köksal Palomba’ya ve bu atölyenin düzenlenmesine vesile olan TEV Sosyal Komite Üyemiz, gönüllümüz Derya Kızak’a verdikleri destekten dolayı en içten teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Rakela Köksal Palomba ise eşinin memleketi İzmir’de olmaktan ve TEV’e katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Mutfak benim için rahatlama, kafa boşaltma, yaratma ve insanların beğenilerine sunacak yiyecekler üretme mekanı. Kafama birşeyler takıldığında, stresli zamanlarda veya eğlenmek için mutfağa girerim. Bu yüzden Rakela’nın Mutfak Terapisi koydum atölyelerimin başlığını. Dopdolu Salatalar, tek başına doyurucu bir öğün yerine geçebilecek, her yönleriyle salatanın imajını sallamayı hedefleyen davet salataları atölyesidir. Bu atölye ve diğerlerine katılan kişilerin birlikte yemekleri yaptıktan sonra mutfağı ve yeni tarifleri gözlerinde büyütmemelerini, tanımadıkları malzemeleri kullanmaya cesaret etmelerini ve ağız tatlarına uygun yeni tarifler oluşturmaya girişebilmelerini hedefliyorum. Atölyelerimin taşıdığım amatör ruh ve tamamen kendi hayallerimi gerçekleştirebilmenin verdiği manevi tatmin ile birlikte eğlenmeye yönelik olmaları yüzünden farklı olduğuna inanıyorum” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI