TGDD beklenen sergideydi!

Beklenen sergi açıldı? Serginin açılış konuşmasını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinin rektör yardımcısı Prof. Dr. Zeki ALPAN yaptı.

Kültür ve Sanat 22.10.2015 15:59:27 0
TGDD beklenen sergideydi!

Beklenen sergi açıldı… Serginin açılış konuşmasını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinin rektör yardımcısı Prof. Dr. Zeki ALPAN yaptı.

Genç grafikerler; bir zamanlar ne ustalar varmış dediler. Bazı TGDD üyeleri de sergiyi görmeye geldiler. TGDD başkanı Faruk Çağla, TGDD Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Nuri Sezer, Öğr. Gör. Setenay Sezer ve müstakbel eşi Taha Celal Babalıoğlu, TGDD yön. Kur. üyesi Erdem Çağla sergideydi. Fotoğrafları Erdem Çağla çekti.

Birçok usta tasarımcının yanı sıra yılların usta grafikeri Akan KOR da yanımızdaydı. 80’li yıllarda Faruk Çağla’nın Almanya’daki ortopedik ameliyatı için ilk bağışı yapanlardan ve dayanışmaya büyük önem veren duayen grafiker İlhan BİLGE de yanımızdaydı. Kendisinden ileride röportaj yapmak için söz aldık.

Sergiyi organize eden usta Grafik Tasarımcı Ali Tekin ÇAM da sergide bizi yalnız bırakmadı. TGDD adına; Başta değerli meslektaşımız Ali Tekin Çam olmak üzere sergiye emeği geçenlere ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.

 

72-yil-sergi-4

Türk Grafik Tasarım Tarihi’nin iki büyük ustası; Kenan Temizan ve Emin Barın 5 Ekim 1943 tarihinde Güzel Sanatlar Akademisi’nde ortaklaşa bir sergi gerçekleştirdiler.

Bu sergi sonucunda, her ikisi de Güzel Sanatlar Akademisi’nde görevlerine başladılar.

Bu iki değerli usta; Akademi’de birlikte açtıkları bu sergiden 72 yıl sonra yine aynı mekan ve tarihte -5 Ekim 2015- “Kenan Temizan & Emin Barın Yeniden Akademi’de” 72. Yıl Sergisi’yle tekrar bir araya geldi.

Bu sergi vesilesiyle; hem bu değerli ustalarımızı anmak, eserlerini bir arada görmek hem de yeni nesille tanıştırmak vefa borcumuzdur.

IMG_8658 copy

Değerlerimizi ortaya çıkarmak, korumak, onların değerli olduklarını anlatmak, ustalarımızı ve eserlerini yüceltmek bizleri de değerli bir mesleğin parçası haline getirir.

Sevdiklerimize değer verilmesini istiyorsak, sevdiklerimizin ne kadar değerli olduğunu insanlara önce bizim göstermemiz gerekiyor.

72-yil-sergi-5

Sanatçının ölümü ancak eserlerinin de yok olmasıyla gerçeklesir. Mesleğimize önemli katkıları olan ustalarımızın isimleri, izleri yok olmadan, ulaşabildiğimiz belge ve bilgileri bir araya getirmek, disiplin altına almak, gelecek nesillere de sağlam ve doğru bir kaynak olarak aktarmak, hem mesleğimize emek ve ömürlerini vermiş sanatçılarımıza, hem de mesleğimize hepimizin mutlaka ödemesi gereken bir borçtur.

IMG_8592 copy

IMG_8755 copy

72-yil-sergi-afis

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: TGDD beklenen sergideydi!
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19