"The Bodrum Cup" "Skalite 2013" ödülü için aday

1998 yılından bu yana sektörün tüm farklı kategorilerde her yıl verilen ve ‘'Türkiye'nin Turizm Oscarları” olarak kabul edilen SKALITE Ödülleri, bu yıl da turizm sektöründe çalışmalarını kalite üzerine yoğunlaştıran kişi, kurum ve kuruluşlara verilecek.

Gündem 23.09.2013 16:22:46 0

1998 yılından bu yana sektörün tüm farklı kategorilerde her yıl verilen ve ‘’Türkiye’nin Turizm Oscarları” olarak kabul edilen SKALITE Ödülleri, bu yıl da turizm sektöründe çalışmalarını kalite üzerine yoğunlaştıran kişi, kurum ve kuruluşlara verilecek.

SKALİTE 2013 ödülleri 11 Aralık 2013 tarihinde düzenlenecek bir törenle 16`inci kez sahiplerini bulacak.

 Türkiye’nin en özgün ve ilgi çekici turizm türlerinden Mavi Yolculuğun ev sahipleri, “gulet” diye anılan ahşap yatlar arasında 1989’dan bu yana yapılmakta olan The Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yatlar Yelken Yarışı, bu yıl 21-26 Ekim tarihleri arasında 25. Kez demir alacak.

The Bodrum Cup, dünyadaki benzeri  organizasyonlardan “mürettebat dışında, teknede yolcular ile de birlikte yapılan” bir kaç yarıştan bir ve en büyüğü olması. Bu yanıyla The Bodrum Cup bir spor olayı olmaktan çok, turistik bir faaliyetin içine sporu da katan bir gezi eğlenti ve şenlik karakteri taşımakta.

Çeyrek asırda, The Bodrum Cup’a çeşitli ülkelerden 25-30 bin kişi katıldı. Tekrar eden katılımcıları da hesaba katarak, yaklaşık 15 bin kişi The Bodrum Cup sayesinde  hem deniz turizmi ve Türkiye’ye özgü ahşap yatlar hem de Mavi Yolculuk ile tanışma fırsatı buldu.

The Bodrum Cup 25 yılda güneyde Ekincik’ten kuzeyde Didim’e kadar  Mavi Yolculuğun temel rotalarında yapılageldi. Katılımcı yarışmacılar ve tekneler ile misafirler açısından ilk günden bu yana ulaslararası bir organizasyon olarak gelişen The Bodrum Cup, son bir kaç yıldır rotasını da uluslararası sulara çevirdi. Komşu Yunan adaları da yarış kapsamına alındı. The Bodrum Cup Gümüş Jübile yılında da, Kos (İstanköy) ve Leros adalarına dümen tuttuktan sonra Türkiye’ye dönecek.

 Bodrum Cup böylelikle Türkiye’de başlı başına bir turizm olayı, hatta çeyrek asırlık geçmişi göz önüne alınınca bir “turizm olgusu”na dönüştü.

The Bodrum Cup 25. Yılında Bodrum’da yapılacak gösteri ve şenliklerden sonra 22 Ekim sabahı Gümüşlük’e yelken basacak. Ertesi gün Kos’a geçecek olan The Bodrum Cup filosu, üçüncü ayakta buradan Leros’a gidecek. Daha sonra Yalıkavak’a kadar yarışacak tekneler, 5.ve son gün de Yalıkavak Palmarina önlerinde yarışacaklar.

Yunanistan’ın rotaya dahil edilmesi, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi ‘ne baş vuran Yunan dost ve komşularımızın daveti üzerine sağlandı. Bu bakımdan, The Bodrum Cup komşumuz ile uluslararası ilişkilerimizin gerek dostluk gerekse ticarî bağların güçlenmesi yönünden gelişmesine de katkıda bulundu ve bulunmakta.

The Bodrum Cup 25 yılda gerek Türk gerekse dünya medyası tarafından yakından izlendi. Sadece genel televizyon ve basın değil, turizm, yatçılık ve deniz sporları ile ilgili uzman medya da her yıl The Bodrum Cup’ı izleyip fotoğraf ve film çeken muhabirler gönderdiler. Bu yazar ve muhabirler sadece Mavi Yolculuk ve deniz turizminiğn rotaları hakkında değil, ülkenin diğer güzellik ve cazibeleri hakkında da hem bilgilendilre hem de okuyucularına bilgi aktardılar.

The Bodrum Cup bu açıdan da Türkiye’nin tanıtımına çok önemli katkılarda bulundu.

The Bodrum Cup , özgün karakteri, başardıkları, ülke, yöre ve deniz turizmine yönelik tanıtım çaba ve katkıları, uluslararası boyutu ile bir turizm olgusu olarak SKAL Club tarafından verilen Skalite ödülünü de müzesine götürmeyi hak etmiştir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BODRUM


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78