TIBBİ SEKRETERLER DE ``TORBA``YA GİRMEK İSTİYOR!

TIBBİ SEKRETERLER TORBA YASASINDA DÜZENLEME İSTİYORLAR

Gündem 13.01.2014 11:56:32 0
TIBBİ SEKRETERLER DE ``TORBA``YA GİRMEK İSTİYOR!

TIBBİ SEKRETERLER TORBA YASASINDA DÜZENLEME İSTİYORLAR

 Atanma Mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yürüten  atanamayan binlerce Tıbbi Sekreter,Hükümet tarafınfdan hazırlanarak TBMM`ne sunulan Torba yasada düzenleme yapılarak,atanmalarının sağlanmasını istiyorlar.Tıbbi Sekreterler yaptıkları yazılı basın açıklamasında şubnları söyledi:
``Ocak sonu ya da şubat ortasına kadar TorbaYasa`ya bir madde eklenerek ya da BakanlarKurulu kararı ile kadro izni çıkacak.Sağlıkta çalışan sağlıkçıların unvanı üniversite mezunu sağlıkçılar kadro olsun.Özellikle Aile sağlığı merkezlerinde Sağlık mezunu Tıbbi sekreterler kadro verilsin. Türkiye de Tıbbi sekreterler hak ettikleri haklar için mücadele veren meslektir. Hem mecliste soru önergeleri ve meclis araştırmalarıyla hakları arandı.
Sağlık torba kanun tasarısı? nı önemli rötuşlarla Meclis? ten geçirmeyi planlıyor. Aile hekimleri iş yükünde şikâyetçidir. Aile sağlığı merkezinde yazışmaların Tıbbi sekreterler tarafından yapılmasını istiyorlar.

 Genel Kurul? da önerge yoluyla tasarıya eklenmesi öngörülen düzenlemeler kapsamında, aile hekimliğinde tıbbi sekreterler olarak sözleşme kadro  güvencesi ücrette adalet istiyoruz Bir meslek gurubu düşünün adı var kendisi yok. Tıbbi sekreterlik mesleği belki hemen iş sahibi olunuyor diye aileler tarafından tercih edilen ama mesleğe adım atınca en çok tükenmişlik sendromunun yaşandığı meslek gurubu. 4 Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk. 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik üst  Programını Bitirdik. 

Tıbbi sekreterler olarak ne zorluklarla okuduk.İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyoruz. . Aile Hekimliğinde Sınıflandırmadan Dolayı Tıbbi Sekreter Olarak İşimizi Yapıyoruz. Aile hekimliğin sözleşme güvencesi ücret adalet olursa işsiz kimse kalmaz.

Dayanacak güçleri kalmadı. son aşamaya geldiler. Mecliste Soru önergeleri sunuldu.

Aileleri ne umutlarla emek verip okuttular. Tıbbi Sekreterlik kurslarının halen varlığını sürdürüyor olmasının mesleğin eğitimini alan tıbbi sekreterlerin haklı tepkisine neden oluyor. Eğitimsiz kişilerin bölümle alakası olmayan kişilerin Tıbbi sekreterlik işlerinde çalıştırılması büyük bir haksızlıktır.Tıbbi sekreterler olarak Öncelik Sayın Başbakanımıza ve Sağlık Bakanı, yetkililere sesleniyoruz: Bu haksızlık sona ersin. Tıbbi sekreterler olarak hak ettiğimiz hakkı almak için ne yapmamız lazımdır.Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı mezunu toplam 40 bini aşkın Tıbbi Sekreter yıllardır eğitimini aldığı ve hayatıyla ilgili umutlarını bağladığı ardından aldığı diplomanın duvarda asılan, herhangi bir vasfı bulunmayan bir belge değil de hayallerini yeşertecek bir iş kapısı olması ve bu yönde tıbbi sekreter alım sayılarımızın arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Adaletli olarak hak ettiğimiz hakkı istiyoruz.  Ekonomi Koordinasyon Kurulu`nda (EKK) görüşüldü ve karara bağlandı. Ocak sonu ya da Şubat başında taşeron işçilerin kadroya alınması planlanırken bunun için gerekli olan yasal düzenlemenin ya Torba Yasa`ya konularak ya da Bakanlar Kurulu kararı ile gündeme geleceği öğrenildi.Aile Hekimliğinde Tıbbi sekreterler olarak Torba  yasasında kadro istiyoruz.``Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04