TIBBİ SEKRETERLER HAKLARI İÇİN ANKARA`DA

Atanma sorunularının çözümü için çeşitli Platformlarda çözüm arayışında olan Tıbbi Sekreterler,Bu kez Ankara`ya Gelerek,TBMM`de Siyasi Partileri ziyaret ederek,Çözüm için siyasilerden destek istediler.

16.01.2015 12:22:16 0
TIBBİ SEKRETERLER HAKLARI İÇİN ANKARA`DA

Atanma sorunularının çözümü için çeşitli Platformlarda  çözüm arayışında olan Tıbbi Sekreterler,Bu kez Ankara`ya Gelerek,TBMM`de Siyasi Partileri ziyaret ederek,Çözüm için siyasilerden destek istediler.

Dört yıl sağlık lisesi Tıbbi Sekreterler bölümünü bitirdikten sonra 2 yıl sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulunu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını bitirdiler. Türkiye’de sayıları 35 Bin civarında olan Tıbbi Sekreterler Atanmadıkları için mağdur olmuş durumda ve Mağduriyetlerinin giderilmesi için uzun süredir mücadele ediyorlar.Yıllardır atanma sorunlarını çözümü için mücadele veren Tıbbi Sekreterler,Ankara`ya gelerek,TBMM`de Siyasi Partileri ziyaret ederek,sorunlarının çözümü için destek istediler.

Taşeron yüzünden atanamıyorlar

Atanma Mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara`ya gelerek,TBMM`de Grubu bulunan Siyasi Partilerle görüşmelerde bulunan Tıbbi Sekreterler,MHP Eskişehir Milletvekili ve Saglık komisyonu üyesi olan Ruhsal Demirel ile görüşerek,hazırladıkları Raporu ve sorunlarını ilettiler.
Daha sonra CHP saglIk komisyonu üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Ögüt ile TBMM`deki odasında bir araya Gelen Tıbbi Sekreter Heyeti daha önceden hazırladıkları Raporu kendisine sunarak bugüne kadar Tıbbi Sekreterlere desteğini esirgemeyen ve sürekli Tıbbi Sekreterlerin atanma sorunlarını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt`e bu tutumundan dolayı teşekkür ederek,sorunları hakkında kendisine bilgi  sundular.
Ak Parti Saglik komisyonU üyeleri ve AK PARTi Adana Milletvekili / TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar`ı makamında ziyaret ederek,hazırladıkları raporu elden teslim ettiler.
Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ilr görüşmelerinde atanma Mağduriyetleri ve sorunları hakkında bilgi veren heyet,Başkan Ünüvar`a taleplerini iletti.

Atanma mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde TBMM`de temaslarda bulunan Tıbbi Sekreterler,Mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadelelerinin süreceğini ifade ettiler.
Sorunlarının çözümü için Yeni pakette Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi Sekreterler için düzenleme yapılmasını isteyen Tıbbi Sekreterler ,Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi Sekreter çalıştırılması yönünde düzenleme yapılması halinde,atanma sorunlarının çözüme kavuşacağını ifade ediyorlar.

ARTUKLU HABER AJANSI
Abdullah ORTAÇ/ÖZEL HABER


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00