TIBBİ SEKRETERLER PAKETTE YER ALMAK İSTİYOR

Türkiye sağlık personeli olarak bilinen Tıbbi Sekreterler hak ettikleri hakları için mücadelelerini verdiler. TBMM yapılan görüşmeler olsun. TBMM soru önergeleri olsun. Çeşitli illerde Basın açıklamaları olsun. Önemli çözüm: Aile sağlığı merkezlerinde Tıb

Sağlık 3.02.2015 20:02:40 0
TIBBİ SEKRETERLER PAKETTE YER ALMAK İSTİYOR

Türkiye sağlık personeli olarak bilinen Tıbbi Sekreterler hak ettikleri hakları için mücadelelerini verdiler. TBMM yapılan görüşmeler olsun. TBMM soru önergeleri olsun. Çeşitli illerde Basın açıklamaları olsun. Önemli çözüm: Aile sağlığı merkezlerinde Tıbbi Sekreterlerin tercih edilmesi ve Sözleşme güvence verilmesidir.

Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı ASGARİ ücretle çalışıyoruz.  Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde tıbbi sekreterler tercih edilmesi ve güvence için  madde konulursa 35 Bin Aile mutlu olacaktır. Aile hekimlikleri iş yükünden şikâyetçi resmi yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlarTıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır. Tıbbi sekreterler olarak Aile Hekimliğinde bütün yazışmaları Hasta kabul işlemlerini yapar. Tıbbi Sekreterler olarak Hastaları güler yüzle karşılayarak işimizi severek yapıyoruz. Hem doktorların ve hemşirelerin üzerinde yazışmayla ilgili bir problemleri kalmaz. Aile hekimliğinde Gruplandırmadan dolayı zaten tıbbi sekreterler çalıştırılıyor maaşları ödeniyor. Tıbbi sekreterler olarak maaş olarak düzenleme istiyoruz. Ama aile sağlığı elemanı olarak görev alalım güvencemiz olsun. Gruplandırmadan dolayı B sınıfı için 2 doktor için 1 Tıbbi sekreter A sınıfı 3 doktor için 2 Tıbbi sekreter çalıştırılıyor. Halk sağlığı Müdürlükleri Doktorlara Aile Sağlığı Merkezleri kiralıyor. Hemşireler Aile hekimliğinde aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalıyorlar. Aile Sağlığı merkezleri Gruplandırmaya geçtiği zaman doktorların maaşında ek olarak bir fazla olarak alıyorlar. Tıbbi sekreterleri çalıştırdıkları için maaş konusunda sekiz yüz ya da bin Beş yüz TL veriyorlar. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40