TIBBİ SEKRETERLER SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR

Geçtiğimiz yıllardan beri atama umuduyla çaba gösteren Önlisans tıbbi sekreterler seslerini tweeter eylemleriyle duyurmaya devam ediyor

Sağlık 23.11.2014 15:50:55 0
TIBBİ SEKRETERLER SESLERİNİ DUYURMAK İSTİYOR

Geçtiğimiz yıllardan beri atama umuduyla çaba gösteren Önlisans tıbbi sekreterler seslerini tweeter eylemleriyle duyurmaya devam ediyor Twiteer etkinliğinde göstermiş oldukları katılımla seslerini duyurmaya çalışan Önlisans Tıbbi Sekreterler mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla şimdiden kolları sıvamış durumda. Önlisans Tıbbi Sekreterden, Erkan DURaK ile ARTUKLU HABER AJANSI Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç röportaj yaptı. 

Geçtiğimiz yıllardan beri atama umuduyla çaba gösteren Önlisans tıbbi sekreterler seslerini tweeter eylemleriyle duyurmaya devam ediyor Twiteer etkinliğinde göstermiş oldukları katılımla seslerini duyurmaya çalışan Önlisans Tıbbi Sekreterler mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla şimdiden kolları sıvamış durumda. Önlisans Tıbbi Sekreterden, Erkan DURaK ile editörümüz röportaj yaptı. Haksızlıkların giderilmesini isteyen Durak 2015 bütçesinden 3000 kontenjan istediklerini dile getirdi.
AHA: Erkan bey, Sağlık Bakanlığı 2015 yılında Bütçesi ni 22000 olarak açıkladı. Sağlık teknikeri,Hemşire,Att ve birçok sağlık personeli alacağını belirtti ve sizin bu durumda beklentiniz ne durumda?
E.DURAK: 2015 te bizi çok güzel şeylerin beklediğini hissediyorum. 2012-2014 Önlisans Tıbbı sekereter alımının az yapıldığı yıllar olması, Sağlık Bakanımızın değişmesi ve bizden haberdar olmayışı, ve Yök’ün bizi sağlık teknikerliğinden çıkarması oldu. 2015 te biz bunları yaşamayalım diye arkadaşlarla şimdiden etkinlikleri artırdık. Yeni yıldan beklentilerimiz Önlisans Tıbbı Sekreterler 3000 kontenjan olmasını temenni ediyoruz.
AHA: Yök tarafından Sağlık Teknikerliğinden çıkarıldık dediniz bunun size ne gibi zararları oldu ve şuan anladığımız kadarıyla bu unvan size geri verildi bu nasıl oldu?
E.DURAK: Sağlık Teknikerliğinden çıkarıldığımızı bilmiyorduk Bakanımızın hemen değişmesinden sonra sözleşmeli alım yapıldı diğer bölümlerden yüklü personel alınırken bizden sadece 7 ve 4 kişi alındı bu süreç sonraki alımlarda da bu şekilde devam etti sonra öğrendik ki Yök tarafından Sağlık Teknikerliğinden çıkarılmışız bu nedenle puanlarda 80 aşağısına düşmedi. Arkadaşlarla dilekçe verdik, fax eylemi yaptık, Tweeter eylemleri düzenledik devlet büyüklerimizinde göstermiş olduğu duyarlılıkla ünvanımızı geri kazandık. Biraz geç olmuştu bizim için çünkü bakanlığın yaptığı alımlar bitmişti. Şimdi geçen yılın mağduriyetini bu yıl gidermeye çalışılmasını istiyoruz.
AHA: Diğer Tıbbi Sekreterlerle nasıl bir araya geliyorsunuz bu kadar insanı toplamak zor olmuyor mu?
E.DURAK: Tabikide oluyor özellikle puanı 80 aşağısı arkadaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz, geçen yıldan kalan tecrübeli arkadaşlar durumun farkında etkinliklere katılıyorlar. Biz Facebookta geçen yıldan kalma Önlisans Tıbbi Sekreter Tds Burada sayfasında bir araya geliyoruz. Duyurularımızı buradan yapıp herkese buradan haber veriyoruz diğer sayfa yöneticileri ve üyeleriyle de etkileşim halindeyiz şuan puanı 70 ve yukarısı olan bütün arkadaşları ikna etmeye çalışıyoruz etkinliklere daha çok katılmaları için çünkü geçmiş yıllarda puanlar 70 e kadar düştü çok uzağa gitmeye gerek yok. 2010-2012 arası alımlara bakmaları yeterli puanlar 74 te ve alım sayısı 2500 kontenjan civarında. 
AHA: Önlisans Tıbbi Sekreterlerin yüksek kontenjan haricinde istedikleri bir şeyler varmı?
E.DURAK: Sözleşmeli olarak atanan arkadaşların tekrar tercih vermesi başlıca sıkıntılarımızdan biri oldu. Bununla ilgili atanan kişinin tercih verememesi için girişimlerimiz oldu etkinliklerimizde de dile getirdik. Becayişi daha etkin yapılması amacıyla bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Bir başka sorunumuz taşeronların varlığı geçtiğimiz yıllarda birçok hastane yapıldı hatta şehir hastaneleri de açıldı biliyorsunuz bu hastanelerde Eğitimini almış kişilerin çalıştırılması gerekirken ne yazık ki taşeron firma elemanlarıyla dolduruluyor, mesleğimizi deneyimsiz insanlar yapıyor. Bunlar içler acısı bir durum çünkü ailelerimiz bizi bin bir zorlukla okuttu ve bunun karşılığını ne alabiliyoruz ne verebiliyoruz. Bizim şuan isteğimiz taşeronların varlığının kalkması tabiki de ama bu yapılamıyorsa bile sağlık kuruluşlarında gerçek talepler kabul edilsin. Diğer bir husus sınıf atlayan Aile hekimliklerinde bizim bölümümüzden çalıştırılması zorunluluğu var, ama ne yazık ki çalışma konusu ve ücret diğer sıkıntı bizim isteğimiz Aile hekimliklerine en az 1 Tıbbi Sekreter atansın bu konuda bakanlığımızın bir çalışması olursa kamuoyunun bütçesini bozmayacak şekilde işsizlik oranını düşürebilirler.
AHA: Sizinle ilgili bir dernek var mı? Bununla ilgili planınız var mı?
E.DURAK: Derneğimiz yok ama arkadaşlarımız bu konuyla ilgili bir dernek kurmayı planlıyorlar.
AHAr: Tıbbı Sekreterlerin özel bir günü var mı ?
E.DURAK:24 Nisan Sekreterler günü olarak kutlanılıyor. Ama bizler farklı kurumların sıradan sekreterleri değil Tıp sekreterleriyiz. Ve arkadaşlarımızla bu konuyuda istişare ettik. 29 KASIM Tıbbı sekreterler günü ilan edilmesi için bakanlığımıza talebimizi ileteceğiz. Sayın Bakanımızında bu konuda bizi kırmayacağını biliyoruz.
AHA: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
E.DURAK: Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu gerçekten sağlık camiasıyla çok samimi olduğunu ve ve geçen yıllarda var olan sorunlarımıza karşı büyük istenlikle duyarlı davranışlar sergilediğini ve sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için çalışmalar yaptığını çok iyi biliyoruz. Atama bekleyen 35 bin Önlisans Tıbbı sekreterler için isteğimiz olan 3000 atama yapılsın.


ARTUKLU HABER AJANSI

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19