TIBBİ SEKRETERLERDEN ,BAKAN` MÜEZZİNOĞLU`NA YARDIM ÇAĞRISI

Tıbbı Sekreterler Sağlık Bakanı Müezzinoğlu`na seslenerek atanma sorunlarının çözülerek,Mağduriyetlerinin önlenmesini istediler.

30.12.2013 11:21:19 0
TIBBİ SEKRETERLERDEN ,BAKAN` MÜEZZİNOĞLU`NA  YARDIM ÇAĞRISI

Tıbbı Sekreterler Sağlık Bakanı Müezzinoğlu`na seslenerek atanma sorunlarının çözülerek,Mağduriyetlerinin önlenmesini istediler.Hatadan döünülmesini bir erdem olduğunu belirten Tıbnbi Sekreterler,Atanma sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanlığının adım atmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Tıbbi sekreterler olarak hukuk çerçevesinde haklarımızı istiyoruz.

Türkiyede hiçbir meslek bu kadar hak ettiği hakkı için mücadele vermemişti. Aileler mutsuz ne zorluklarla okuttular. Her şey bir ekmek parası kazanmak için. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk. İki Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdiler Tıbbi sekreterler 6 yıl emek verdik.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Biz yanlış yapmış olabiliriz ama yanlış yaptık diye illa o yanlışın peşinden gidecek halimiz yok, yanlıştan dönmek erdemdir" diye konuştu. Tıbbi sekreterlerin sorunlarının araştırılması için TBMM Başkanlığına önergeleri verildi. Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını soru önergeleri verildi. Bizler haklarımızı savunduğumuz için bizlere hak ettiğimiz hakkı vermiyorlar. Tıbbi Sekreterler olarak hak ettiğimiz hakkı alana kadar mücadele edeceğiz. Bakan Bozdağ, partililerine hitaben yaptığı konuşmada, hukukun üstünlüğü ve insanların hukuka olan inancına değinerek, "Değerli kardeşlerim, hukuk, devletleri ayakta tutan en önemli bir güçtür.
Tıbbi sekreterler olarak hukuk çerçevesinde haklarımızı istiyoruz. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen. Atanamıyoruz.
Aile hekimliler İş yükünün Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Aile hekimliler iş yükünden şikâyetçi Tıbbi sekreterler Aile sağlığı  merkezlerine atansın. Herkes kendi işini yaparsa kaliteli  Bir diğer sıkıntı mesleki eğitimini hem lise hem de üniversite düzeyinde alan tıbbi sekreterlik mezunlarına verilen maaşlardır. Aile sağlığı merkezlerinde çalışan tıbbi sekreterlere verilen maaş sekizyüz -Binikiyüz TL aralığındadır ve bu ücrete yemek, yol gibi ücretler de dahil edilmiştir. Tıbbi sekreter mezunları ASM’lerde taşeron olarak kendi mezun oldukları mesleği yapmakta ve hiçbir iş güvenceleri mevcut değildir. Aile hekimliğinde Sınıflandırmadan dolayı zaten tıbbi sekreterler çalıştırılıyor maaşları ödeniyor. Tıbbi sekreterler olarak maaş olarak aynı olsun ama aile sağlığı elemanı olarak görev alalım güvencemiz olsun. Sınıflandırmadan dolayı B sınıfı için 1 Tıbbi sekreter A sınıfı 2 Tıbbi sekreter çalıştırılıyor. Aile sağlığı  merkezlerinde yazışmaları hemşire doktorlar ek olarak yapıyorlar. Aile sağlığı  merkezlerinde yazışmaları hemşire doktorların yapması kendi işlerinin aksaklığa uğratıyorlar. Aile hekimliğinde Tıbbi sekreterler aile sağlığı elemanı olsun. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk. İki Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdiler. Tıbbi sekreterin görevleri. Tüm yazışma işlerini yürütürken: Gelen ve giden yazılara ait defter ve dosyaları ilgili mevzuatlar dâhilinde tutar, bu yazıların asıl ve/veya suretlerini saklar. Cevap verilmesi gerekenlerin cevaplarını süresinde hazırlar ve buna ilişkin bütün işlemleri sonuçlandırır. Giden evraka ait her türlü posta işlemlerini yapar ve resmi pul hesaplarını tutar. Avrupa Birliğine Girmek İçin Tüm Kriterleri Çözdük Hallettik. Aile Hekimliğinde Sınıflandırmadan Dolayı Tıbbi Sekreter Olarak İşimizi Yapıyoruz. Bizler sadece hak ettiğimiz hakkı istiyoruz. Tıbbi sekreterler olarak hukuk çerçevesinde haklarımızı istiyoruz.``Denildi.


ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00