TIBBİ SEKRETERLERİN EYLEMİNE POLİS ENGELİ

Tıbbi Sekreter Adaylarının seslerini duyurmak ve Mağduriyetlerine çözüm bulmak için günler öncesinden açıkladığı,Diyarbakır Eylemlerine Polis engeli....

30.01.2014 16:25:22 0
TIBBİ SEKRETERLERİN EYLEMİNE POLİS ENGELİ

Tıbbi Sekreter Adaylarının seslerini duyurmak ve atanma mağduriyetlerine çözüm bulmak için günler öncesinden açıkladığı,Diyarbakır Eylemlerine Polis  engeli....

Diyarbakır’da İzinsiz Açıklamaya Polis Engelli Diyarbakır’da atanamayan tıbbı sekreterlik bölümünden mezun olan bir grup öğrenci Ak Parti Diyarbakır il Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmaya kalkınca polis açıklamanın izinsiz olduğunu belirterek izin vermedi. Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç ile görüşen Tıbbı Sekreterlik mezunu öğrenciler daha sonra basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanlığına tepki gösterdiler Diyarbakır’da bir grup atanamayan Tıbbı sekreterlik bölümünden mezun olan ve atanamayan öğrenciler Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığına kadar yürüyüş yaparak burada basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasının yapıldığı esnada açıklamaya müdahale eden polisler açıklamanın izinsiz olduğunu belirterek öğrencilerin taşıdığı pankartlara ve Basın metnine el koydu. Duruma tepki gösteren öğrenciler ise yasal haklarını kullandıklarını ve atanamadıklarını belirterek bir basın açıklaması yapmak isediler. Bunun üzerine polisler ise söz konusu basın açıklamasının izinsiz olduğunu Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığından izin alınması takdirde açıklama yapmaya izin vereceği söylendi. Basın açıklamasının yapıldığı Ak Parti İl Başkanı Önüne çok sayıda Çevik Kuvvet polisi gelirken burada Polis ile görüşen Tıbbı sekreterlik mezunu öğrenciler Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç’ın Parti Binasına gelmesi ile sakinleştiler. Öğrenciler ile görüşen Altaç, “Yaptıklarının kanuna aykırı olduğunu belirterek “Sizler basın açıklaması yapmadan önce gelip bizimle görüşmeniz gerekirdi fakat siz öyle yapmadınız her şeyi tersten yaptınız şimdi sizden iki kişi gelsin görüşelim ona göre karar veririz” dedi. Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç ile görüşen Tıbbı Sekreterlik mezunu öğrenciler daha sonra binanın hemen yanında bulunan bir mağaza önünde basın açıklaması düzenledi. Burada toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Selma Sezik, “Bizler Tıbbı Dökümatasyon ve Sekreterlik bölümünün mağdurlarıyız. Türkiye genelinde 30 bin Tıbbı Sekreter mezunu vardır, Sağlık Bakanlığı’na bağlı bütün kurumlarda çalışabilmemize rağmen bizi hiçe sayıp yerimize teşeron firmanın belirlediği kişileri alan bir zihniyetle zaten yapamayız. Herkesin elini vicdanına götürmesine ve bir şekilde biz sizi duyuyoruz, sizler mağdursunuz ve yeter artık demesini istiyoruz” dedi Yedi aydır mezun olduğunu belirten Sezik, “Yedi aydır mezunum ve 80 puan aldım ve buradaki arkadaşların çoğu böyle KPSS sınavları her yıl daha da zorlaşıyor, bu yıl tekrar girmek zorundayız ama atanamıyoruz Çünkü Sağlık Bakanı Müezinoğlu şunu söylüyor sizin işinizi herkes yapabilir hayır efendim benim işimi herkes yapamaz, benim işimi herkes yapabilseydi o zaman bu bölümü kapatacaktın. Ben Dershaneye para veriyorum, Üniversite okurken para veriyorum işçi çocuğuyum ben hiç kimse benim hakkımı yiyemez” dedi Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık alkışlar eşliğinde Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünden ayrıldı.

Ataması yapılmayan Ön Lisans Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunlarının AKP Diyarbakır İl binası önünde gerçekleştirmek istediği eyleme polis müdahale ederek eylemde taşınan dövizleri topladı.İş alanlarımız sağlık alanlarına olmasına rağmen atama yapılmıyor.Aile sağlığı merkezlerinde zorunlu olsun.Sınıflandırmadan dolayı işimziyapıyoruz.Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde TDSler atama yapılırsa işsiz kimse kalmaz.

Ataması yapılmayan Ön Lisans Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunu öğrenciler, AKP Diyarbakır İl binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Taşeronlara hayır", "Twitterle sokağa döküldük" ve "İki alımdır mağdur ediyorsun ey Müezinoğlu" dövizleri taşıyan grup adına açıklamayı yapan Rojda Alkan, bölümlerinin YÖK`ün kararı ile sağlıktan çıkarıldığını ancak 6 ay gibi bir sürenin ardından geri alındığını belirterek, "Bu süre içinde Sağlık Bakanlığı`nın yaptığı iki alımda Ön Lisans Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon bölümünden sıfır atama yapılmış ve KPSS puanlarımız elimizden alınmıştır" dedi. Açıklama yapıldığı esnada polis emniyetten izin almadıkları gerekçesiyle gruba müdahale ederek eylemde taşınan dövizleri topladı.

Ardından polisle grup arasında tartışma yaşanırken, daha sonra grup adına iki temsilci AKP il yöneticileriyle görüştü. Bunun üzerine polis grubun dövizlerini geri verdi. Daha sonra grup AKP il binasının biraz ötesinde açıklamasına devam etti. Grup adına bu kez konuşan Selma Sezik, "Benim işimi başkası yapıyor. 4 yıl sağlık meslek lisesini okudum 2 sene de ön lisans okudum. Bu bölümümü okumayan ve sertifikayla benim işimi yapıyor. Benim işimi kimse yapamaz. Ben işçi çocuğuyum hakkımı arayacağım" diye belirtti.

Atanamayan Tıbbi sekretelik öğrencilerinin İstanbulda yapacağı eylem de ileri bir tarihe ertelenmişti.İstanbul eyleminin de ilerki günlerde geniş bir katılımla yapılması bekleniyor.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DAİYARBAKIR


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19