TİMDER EKONOMİNİN NABZINI TUTUYOR

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER (Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği); kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere ?Ekonomi Sohbetleri? ile dev

8.06.2016 13:34:24 0
TİMDER EKONOMİNİN NABZINI TUTUYOR

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER (Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği); kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere  ‘Ekonomi Sohbetleri’ ile devam ediyor.

Gazeteci Yazar Mehmet Uğur Civelek’in TİMDER üyeleri ile buluştuğu sohbette ‘Ülkemizin ekonomik durumu ve beklentiler’ konusu ele alındı. Civelek,  Türkiye ekonomisinin küresel koşullar karşısındaki durumunu, yaşadığımız olağan dışı dönemin ekonomiye etkilerini, inşaat sektörünün Türkiye ve dünyadaki durumunu, finans ve ekonomi dünyasına dair bilmediğimiz için göremediğimiz  ince detayları TİMDER üyeleri ile paylaştı.

Gazeteci Yazar Mehmet Uğur Civelek, kısa vadede önemsemediğimiz sorunların uzun vadedeki sonuçlarının yıkıcı olabileceğini, geçmişte sorunlar karşısında uyguladığımız rutin reçetelerin neden artık işe yaramadığını, gelişmelerin sürdürülebilir olabilmesı için geleneksel politikalara ihtiyaç duyulduğunu,  20.yy’ın başından günümüze dünyada ekonomik açıdan yaşananları kronolojik olarak aktardı. Faizlerin düşmesi, kurun yükselmesi veya tam tersinin olmasının inşaat sektörü üzerindeki olası etkileri sorusuna TİMDER üyeleri ile beraber cevap aradılar.

Sohbet sonunda TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Sapankaya ‘TİMDER olarak Türkiye ekonomisinin ve inşaat sektörünün durumunu uzun vadede görebileceğimiz faaliyetler düzenlemekten, konusunda uzman ve vizyon sahibi isimleri üyelerimiz ile buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Yılların getirdiği birikim ve tecrübenin paylaşılması kadar önemli bir şey yok. Burada konuşulanlar yarınını düşünenler için altın değerinde. Bu sohbet toplantılarında  önemli isimleri TİMDER üyeleri ile bir araya getirmeye devam edeceğiz’ dedi.

TİMDER HAKKINDA

1988 yılında sektörün ileri gelen inşaat malzemecileri satıcılarının bir araya gelerek kurduğu TİMDER, şimdi 1000’e yakın üyesi ile sektör adına bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapan, tüketici memnuniyetini ön planda tutmak ve ticari hayat içerisinde sosyal, ahlaki değerlere uygun hareket edilmesini amaçlayan, en önemlisi üyeleri arasında birlik ve beraberliği sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur.   

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07