TISİAD HEYETİ İŞBİRLİĞİ İÇİN KKTC`DE...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TISİAD heyetinin ziyaretine karşılıklı işbirliğinin gelişmesine katkı vermeye hazır olduğunu söyledi.

4.09.2014 11:46:55 0
TISİAD HEYETİ İŞBİRLİĞİ İÇİN KKTC`DE...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TISİAD heyetinin ziyaretine karşılıklı işbirliğinin gelişmesine katkı vermeye hazır olduğunu söyledi.

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Temsilciliği’nin açılışı kapsamındaki program kapsamında TISİAD heyeti ilk olarak, KKTC 1. Cumhur Başkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarına çelenk sundu. Denktaş’ın Kıbrıs’ta huzur ve barışın sağlanmasına sunduğu katkının bugünde hala şükranla anıldığını söyleyen TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, “Rauf Denktaş’ı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. İnanıyoruzki; onun yol göstericiliği huzur ve barış adına önemlidir” dedi,

 

“KIBRIS İLE IRAK ARASINDA KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUZ”

 

Ardından Cumhurbaşkanlığı makamına geçen TISİAD heyeti resmi ziyaret programına KKTC Cumhur Başkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek başladı.

Ziyarete; TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başkan Yardımcıları Can Erkan Gençay, Bünyamin Yüksekbaş ve Serhat Yüce, Genel Sekreter Aynur Olgaç, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay İle KKTC Temsilcisi Ali Tunçtaşlı katıldı.

Ziyarette TISİAD adına Cumhurbaşkanı Erdoğlu’na bir plaket veren TISİAD Başkanı Kılıç, dernek çalışmaları hakkında da bilgi vererek, hedeflerini anlattı.

“Kıbrıs ile Irak arasında köprü olmak istiyoruz” diyen Kılıç, Irak’ın, Türkiye’nin Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığı ikinci Pazar olduğunu söyledi. “Irak’a ihracat yaşanan olayların durması ile birlikte tekrar artacaktır. Diğer ülkelerden ziyade kardeş ülke KKTC’nin Irak pazarından daha fazla pay almasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız etkinliklerde Iraklı işadamlarını KKTC’de ağırlamayı ve KKTC’li işadamlarını da Irak’a götürmek istiyoruz. Ayrıca KKTC’yi tanıtmak, turizminin Iraklı turistlerce daha fazla tercih edilmesini sağlamak istiyoruz. KKTC’yi hak ettiği yere taşıma yolunda, fahri konsolosluk görevimizi hakkıyla yerine getirmek arzusundayız” diye konuştu.

 “İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, karşılıklı işbirliğinin gelişmesine elinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

“KKTC olarak özellikle dışa açılma ihtiyacımızı söylemeye gerek yok” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Dış pazarlarda ürünlerimizin yer bulası bizi memnun eden işlerin başında gelir. Bu sayede istihdam artacak, gelişme güçlenecektir. İnşallah KKTC’li işadamları ile güzel bir birliktelik içerisine girersiniz” dedi.

Günümüz ekonomisinde yeni pazarlara açılabilmenin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Irak önemli ve gelecek vata eden bir Pazar. Bu pastadan bizim işadamlarımızın da faydalanmasından mutlu oluruz. Iraklıların özellikle turizm ve eğitim alanlarında KKTC’yi tercih etmesi de önemli olacaktır. İşbirliği inşallah hayırlı olur. Çünkü bizim işadamlarımızın Türkiye’deki bir iş adamının dünyaya açılmasından daha zor. İşbirliğinin artması ve gelişmesi yolunda ben de üzerime düşeni yapmaya hazırım” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88